Vyriausybė nutarė: dalis keliautojų bus tikrinami ir toliau | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė nutarė: dalis keliautojų bus tikrinami ir toliau

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/07/08 14:40
Asociatyvi / VRM nuotr.

Vidaus reikalų ministerija pratęsė vidaus sienų kontrolę 30 dienų, t. y. iki rugpjūčio 15 d. 24 val., vykdant į Lietuvos Respubliką atvykstančių asmenų patikrinimus prie Europos Sąjungos vidaus sienos: tarptautiniuose oro uostuose ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Tai reiškia, kad bus tikrinami tik atvykstančių lėktuvais arba keltais asmenų pasai. Atvykstančių sausumos keliais asmenų pasai nebus tikrinami.

„Toks pasiūlymas pateiktas atsižvelgus į esamą situaciją, ypatingas dėmesys bus kreipiamas į atvykusius iš labiausiai paveiktų šalių. Mūsų tikslas – kiek įmanoma labiau užtikrinti Lietuvos gyventojų saugumą“, – teigia vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Vyriausybė taip pat nusprendė patikslinti užsieniečių, gyvenančių valstybėse, įtrauktose į ES nustatytą trečiųjų šalių, kurių gyventojams neturėtų būti taikomas ES išorės sienų kirtimo apribojimas, sąrašą. Atvykimas iš trečiųjų šalių nebus ribojamas, nebent sergamumas jose neatitiks Lietuvoje taikomų sergamumo kriterijų – 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų per 14 kalendorinių dienų.

Taip pat į Lietuvą bus leidžiama atvykti jūrininkams. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad jūrininkai atvyksta ne turizmo, o darbo tikslais.

Baltijos šalys viena kitos piliečiams sienas atvėrė gegužės viduryje, tačiau Lietuva pasienyje su Latvija dokumentų patikros procedūrų nebevykdo nuo birželio pradžios. Sausumos siena su Lenkija atverta birželio viduryje.

Primename, kad liepos 3 d. Sveikatos apsaugos ministerija atnaujino labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąrašą.

Atvykstantiems iš jame nurodytų valstybių bus privaloma izoliacija. Sąrašas taikomas į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą. Pagal praplėstą valstybių sąrašą izoliuotis bus privaloma ir atvykstantiems iš Ukrainos, Liuksemburgo, Serbijos ir Juodkalnijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA