Išskirtinė laisvalaikio pramoga Kauno senjorams – protų kovos „Aš senjoras – išmintingas!” | Kas vyksta Kaune

Išskirtinė laisvalaikio pramoga Kauno senjorams – protų kovos „Aš senjoras – išmintingas!”

Organizatorių nuotr.

Kauno miesto visuomenės sveikatos biuras senjorus kviečia praskaidrinti savo kasdieną ir jėgas išbandyti protų kovose „Aš senjoras – išmintingas!“. Sausio, vasario ir kovo mėnesiais organizuojamuose nemokamuose renginiuose 60 metų amžiaus ir vyresnių kauniečių lauks ne tik įtraukianti proto mankšta, bet ir įkvepiantys svečiai – aerobikos Lietuvoje pradininkė Joana Bartaškienė bei žurnalistė, poetė ir visuomenės veikėja Dalia Teišerskytė.

Kauno visuomenės sveikatos biuras vyresnio amžiaus kauniečius kviečia išeiti iš namų, pabendrauti su bendraamžiais, susipažinti su naujais žmonėmis, pasisemti naujų žinių, prisiminti savo turimas žinias ir pasukti galvą dalyvaujant protų kovose.

„Išėjimas į pensiją – reikšmingas pokyčių metas kiekvieno žmogaus gyvenime. Po truputį atitolstama nuo buvusių kolegų ir bičiulių, sumažėja kasdieninės veiklos apimtys, o ir energijos bei sveikatos rodosi yra vis mažiau. Nenuostabu, jog susidūrus su tokiais pasikeitimas, žmogus gali pradėti jaustis prislėgtas, vienišas ar net atstumtas. Tokį slogutį, pasak psichologų, geriausiai gydo bendravimas, naujos veiklos ir pažinimo džiaugsmas“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jūratė Jackytė.

„Aš senjoras – išmintingas!“ protų kovos / Organizatorių nuotr.

Anot J. Jackytės, labai dažnai su panašiomis problemomis susiduriančių senjorų psichologinė būsena pagerėja prižiūrint anūkus, užsiimant sodo ar net patinkančiais buities darbais. Vis dėlto, psichologai tvirtina, kad ir senatvėje privalu augti bei mokytis naujų dalykų.

„Svarbu ieškoti veiklos, kuri teiktų džiaugsmą. Vieniems tai pokalbiai ir bendravimas su kitais, kitiems – muzikos klausymas, tretiems – savas sodas ar daržas, ketvirtiems – kelionės ar naujų dalykų mokymasis. Svarbiausia neužsidaryti savo kiaute! Būtent dėl šios priežasties, senjorams stengiamės pasiūlyti kuo įvairesnių ir smagesnių laisvalaikio praleidimo būdų. Vienas jų – „Aš senjoras – išmintingas!“ protų kovos“, – sako J. Jackytė.

Smagiai praleisti laiką ir išbandyti savo jėgas Kauno senjorai galės dar sausį. Iš viso planuojami 5 protų kovų susitikimai – sausio 22 ir 29, vasario 11 ir 15 bei kovo 10 dieną. Visi protų kovų „Aš senjoras – išmintingas!“ susibūrimai vyks nuo 14 val. Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinyje, adresu Kovo 11-osios g. 24.

„Aš senjoras – išmintingas!“ protų kovos / Organizatorių nuotr.

„Siekiant senjorų susitikimams suteikti dar daugiau įdomumo, protmūšiuose visuomet dalyvauja ir žinomas visuomenės veikėjas. Svečiai dalinasi savo patirtimi, bendrauja su dalyviais, pasakoja savo gyvenimo istoriją. Renginiuose taip pat būna ir psichologė, kuri senjorams pasakoja apie bendravimo ir veiklumo svarbą“, – pasakoja Kauno visuomenės sveikatos biuro specialistė.

Sausio mėnesio susitikimuose Kauno senjorų lauks garsi visuomenės veikėja, aktyvaus gyvenimo būdo propaguotoja ir aerobikos Lietuvoje pradininkė Joana Bartaškienė. Kituose – vasario ir kovo – protų kovų susibūrimuose su senjorais pasimatyti atvyks žurnalistė, poetė, visuomenės veikėja Dalia Teišerskytė.

Protmūšiai „Aš senjoras – išmintingas!“ organizuojami Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Būtina registracija tel. 837454717 arba 867373593.

Daugiau informacijos rasite Kauno savivaldybės visuomenės sveikatos biuro portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA