Baltijos regiono lyderiai rinksis Kaune: pagrindinis iššūkis – visuomenės pasitikėjimo stoka | Kas vyksta Kaune

Baltijos regiono lyderiai rinksis Kaune: pagrindinis iššūkis – visuomenės pasitikėjimo stoka

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiau kaip pustrečio šimto aukšto lygio politikų, miestų tarnautojų, įvairių sričių ekspertų ir jaunimo atstovų šią savaitę renkasi į 15-ąją Baltijos miestų sąjungos (Union of the Baltic Cities – UBC) generalinę konferenciją.

Spalio 15-18 dienomis pirmą kartą Kaune organizuojamo renginio tema – „Įtraukaus ir į gyventoją orientuoto miesto kūrimas“.

Vienas pagrindinių šių dienų iššūkių miestų savivaldai – visuomenės pasitikėjimo stoka. Ar tai nulemia valdžios darbo kokybė, ar vis labiau didėjantys miestiečių lūkesčiai? Būtent žmonių pasitikėjimo ugdymas yra pagrindinis tikslas siekiant užtikrinti ekonomikos augimą bei socialinį susitelkimą. Čia ypač svarbus miestų vaidmuo atkuriant visuomenės pasitikėjimą demokratinėmis organizacijomis bei vertybėmis. Tai esminės įžvalgos bei gairės artėjančios konferencijos diskusijai.

„Kaune vyksianti UBC generalinė konferencija tai atviras forumas, kurio metu bus aptariami pastarieji iššūkiai. Norime orientuotis į klausimus, kaip paskatinti miestiečius įsitraukti ir dalyvauti. Kaip įtraukti jaunimą, kad jie imtų jaustis atsakingi už savo ateitį“, – kalbėjo UBC prezidentas Per Bødker Andersen.

UBC generalinės konferencijos dalyviai sieks atskleisti įtraukaus miesto viziją, paremtą dialogu tarp gyventojų ir sprendimų priėmėjų, siūlant sudalyvauti interaktyviame ir kūrybiškame forume, kuriame galės būti plėtojamos idėjos, o mainais už tai aktyviai įtraukiami dalyviai.

Diskusijų metu bus aptariamos tokios temos, kaip urbanizacija, skaitmeninimas bei regioninis ir Europos bendradarbiavimas. Vienas iš posėdžių bus skirtas kultūrai kaip miesto plėtros varomajai jėgai. Kaunas konferencijoje pristatys projektą „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“.

„Šiųmetė UBC konferencija mūsų mieste – neeilinis įvykis ir solidus pripažinimas Kaunui, jog esame svarbūs šios tarptautinės organizacijos nariai. Be to, šįkart pasirinkta tema neabejotinai svarbi kiekvienam augančiam miestui ir Kaunas – taip pat ne išimtis. Tai bus puiki proga pasidalinti įžvalgomis bei patirtimis su kitais Baltijos jūros regiono miestais“, – sakė UBC viceprezidentas, Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

UBC konferencijos posėdžiuose, seminaruose ir generalinėje asamblėjoje kalbėsiantys aukšto rango pranešėjai aptars minėtas temas, aktualias ir turinčias tiesioginės įtakos Baltijos jūros regionui. Tarp pranešėjų dalyvaus Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Suomijos vietos valdžios ir nuosavybės valdymo ministrė Sirpa Paatero ir Baltijos jūros valstybių tarybos sekretoriato generalinio direktoriaus pavaduotojas Bernd Hemingway.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA