Teismas leido suimti korupcija įtariamą Kauno policininką | Kas vyksta Kaune

Teismas leido suimti korupcija įtariamą Kauno policininką

BNS, DELFI 2019/10/11 11:33

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį kyšio priėmimu įtariamam aukštam Kauno ekonominės policijos pareigūnui Donatui Karalukui skyrė 15 parų suėmimą.

Kaip žurnalistams sakė įtariamojo advokatas Arnoldas Blaževičius, teismas iš dalies tenkino prokuroro prašymą ir iš dalies tenkino jo prašymą dėl suėmimo skyrimo. Anot advokato, prokuroras prašė skirti suėmimą trims mėnesiams.

„Pagrindai tie patys, kad darys naujas nusikalstamas veikas, trukdys teismo procesui“, – kalbėdamas apie teismo motyvus sakė advokatas.

D. Karalukas žurnalistams prieš posėdį teigė, kad jam nemalonu prieš šeimą ir gimines.

„Pozicija, galiu pasakyti tik vieną, patys įtarimai (…) yra 2016 ir 2017 metų įvykiai, tai nežinau, kodėl šiomis dienomis viskas atsitiko“, – kalbėjo jis.

„Kaip prokuroras mano, tai aš irgi turiu savo nuomonę. Jaučiamės gerai, viskas gerai“, – pridūrė jis.

D. Karalukas teigė kaltės nepripažįstąs.

„Kad ateis (suimti – BNS) jokių signalų nebuvo“, – sakė pareigūnas.

BNS žiniomis, byloje yra ne vienas kyšio priėmimo epizodas. Įtariama, kad tai yra sisteminės korupcijos požymiai.

Į teismą atvežtas Kauno policijos pareigūnas stebisi, kodėl sulaikytas tik dabar

D. Karalukas į teismą, prašant jį suimti, buvo atvežtas ir ketvirtadienį, tačiau prokuroro prašymu nusišalino teisėjas, kadangi jis yra įtariamojo advokato bičiulis. Todėl penktadienį prokuratūra vėl kreipėsi į teismą.

Teisme D. Karalukas, prieš posėdį, atsiprašė savo artimųjų, kad jiems tenka išgyventi dėl jo. Savo kaltę vyras neigia. Pasak jo, trečiadienį krata dar buvo nebaigta, o Policijos departamentas apie tai jau išplatino pranešimą. D. Karalukas stebisi, kad įtarimuose minimi įvykiai buvo 2016-2017 metais, o sulaikytas jis tik dabar

D. Karalukas dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku, jis darbo vietoje sulaikytas trečiadienį.

Šią savaitę iš viso sulaikyti devyni asmenys, įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs pareigūnas. Jo tapatybės policijos atstovai neatskleidžia, jų teigimu, šis įtariamasis buvo pažįstamas su D. Karaluku.

Įtariant, kad Kauno apskrities policijos pareigūnas galėjo dengti nelegalų verslą, į šį komisariatą laikinai komandiruoti Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos pareigūnai.

Dirbti į Kauną vyks iki dešimties pareigūnų iš šalies.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA