Visam savaitgaliui uždaromas Parodos kalnas: konstrukcijos jau kyla | Kas vyksta Kaune

Visam savaitgaliui uždaromas Parodos kalnas: konstrukcijos jau kyla

R. Tenio nuotr.

Jau šį sekmadienį (rugsėjo 15 d.) Kaune vyks „Red Bull muilinių lenktynės“. Smagiausiomis metų lenktynėmis pretenduojantis tapti renginys kvies kauniečius ir Laikinosios sostinės svečius ant Parodos kalno, ant kurio varžysis per 70 komandų, kurios buvo atrinktos iš daugiau nei 250 pretendentų.

Eismas Parodos kalnu bus uždarytas

Pasiruošimas neeilinėms „Red Bull muilinių lenktynėms“ piką pasieks penktadienį (rugsėjo 13 d.) vėlai vakare, kuomet bus uždarytas eismas Parodos kalnu.

„Tai išties neeilinis renginys mūsų mieste, sutrauksiantis tūkstančius žiūrovų. Organizatoriams prireiks nemažai laiko tinkamai įrengti trasą ir visą infrastruktūrą. Anot jų, tai prilygsta grandioziniam koncertui, kuomet statomos milžiniškos scenos“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

P. Kero teigimu, dėl objektyvių priežasčių neišvengiamai teks uždaryti eismą Parodos kalnu nuo penktadienio vėlaus vakaro. Gatvė bus atlaisvinta iš karto po renginio, naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

„Šis renginys miestui labai svarbus, todėl visų vairuotojų prašome kantrybės ir supratingumo“, – sakė P. Keras.

Kauno viešojo transporto pasikeitimai

Keisis daugelio troleibusų ir autobusų maršrutai. Pasikeitimus galite sužinoti čia.

„Red Bull muilinių lenktynės“ pirmąkart vyks Kaune

Nuo 2000 m. rengiamos muilinių lenktynės yra vienos linksmiausių pasaulyje. Žiūrovus jos džiugina visuose penkiuose planetos žemynuose. Prieš daugiau nei dešimtmetį pirmosios muilinių lenktynės buvo surengtos ir Lietuvoje – 2008 m. jos vyko Vilniuje. Laikinojoje sostinėje pirmąkart vyksiančiose „Red Bull muilinių lenktynės“ dalyvaus per 70 komandų.

Iš viso norą dalyvauti lenktynėse išreiškė daugiau nei 250 komandų, kurios jau pristatė „muilinių“ brėžinius ir šiuo metu gamina savo egzotiškus bolidus. Jau rugsėjo 15 d. abejingų žiūrovų ir dalyvių nepaliksiančios „Red Bull muilinių lenktynės“ Kaune vyks ant Parodos kalno.

Nugalėtojui išmėgins išskirtinį formulės bolidą

Šiemet „Red Bull muilinių lenktynių“ nugalėtojams atiteks įspūdingas prizas – galimybė patiems išmėginti išskirtinį „Formulė 4” bolidą „Red Bull Ring“ trasoje Austrijoje. „F-4“ bolidas yra nedidelis, lengvas, manevringas ir labai greitas bolidas. Tai yra pats jauniausias formulių šeimos narys, kuris pirmąkart pasirodė 2014 m.

Dėl savo savybių, jis puikiai tinka žmonėms, kurie nori išbandyti formulės patirtį, tačiau neturi metų metus tobulintų šios kategorijos vairavimo įgūdžių. Šio bolido greičio ir galios rodikliai tikrai įspūdingi: pasiekti šimto kilometrų per valandą greitį užtenka vos 3,7 sekundės, o maksimalus greitis siekia net 240 km/h.

Nugalėtojus skelbs būrys teisėjų

Nugalėtojus skelbs net penki teisėjai – dainininkas Justinas Jarutis; irkluotoja Milda Valčiukaitė; sporto komentatorius, televizijos ir radijo laidų vedėjas Tomas Langvinis, daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtojas, Europos motoakrobatikos čempionas Aras Gibieža ir tinklaraštininkas bei jutūberis Paulius Mykolaitis, geriau žinomas kaip Paul De Miko.

„Red Bull muilinių lenktynėms“ vadovaus patyrę TV laidų vilkai – Radistas Rolandas Mackevičius ir aktorius Mantas Stonkus.

Garsioji „Red Bull Ring“ trasa Austrijoje

Įspūdinga „Red Bull Ring“ trasą kūrė Hermann Tilke – vienas iš geriausių lenktynių trasų kūrėjų pasaulyje. Trasa yra įkurta nedideliame, vos 5 tūkst. gyventojų turinčiame Špilbergo miestelyje centrinėje Austrijoje, Štirijos žemėje. Trasoje, kuri iš paukščio skrydžio atrodo kaip tikras nuotykių parkas, lenktynės vyksta jau nuo 1969 m. 4,3 km ilgio trasą galima dalinti į dvi dalis – paprastesnę 2,4 km ilgio trasą ir teritoriją renginiams.

Kalnuose įrengtos trasos išskirtinumas – rečiau formulėje sutinkamos įkalnės, vienoje vietoje siekiančios net 12 laipsnių. „Red Bull Ring“ trasoje reguliariai vyksta vienas iš svarbiausių „F-1“ lenktynių etapų, kuriuose dėl pergalės varžėsi pačios didžiausių „Formulės 1“ čempionato žvaigždės. Be to, čia savo koncertus čempionatų metu yra surengę roko titanai „Bon Jovi“, „AC/DC“ ir „The Rolling Stones“, pastarieji koncertavo net du kartus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA