Perspėjimas: socialiniuose tinkluose plintantis A. Sabonio atvaizdas – pasipelnymo įrankis | Kas vyksta Kaune

Perspėjimas: socialiniuose tinkluose plintantis A. Sabonio atvaizdas – pasipelnymo įrankis

R. Tenio nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija nori atkreipti dėmesį, kad socialinio tinklo „Facebook“ įvairiose grupėse ir puslapiuose pastaruoju metu publikuojami įrašai, kuriuose neteisėtai naudojamas Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio atvaizdas ir tokiu būdu, tikėtina, užsiimama neteisėta veikla, siekiant finansinės naudos.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, Lietuvos krepšinio federacija kreipėsi į teisininkus dėl susidariusios situacijos įvertinimo ir imsis veiksmų dėl publikuojamų įrašų internete panaikinimo. Lietuvos krepšinio federacija taip pat ragina gyventojus išlikti budriais ir kilus menkiausiam įtarimui apie tokius ir panašius sukčiavimo atvejus kreiptis į teisėsaugos pareigūnus.

„Vardo ir atvaizdo naudojimas be asmens sutikimo skleidžiant neleistiną informaciją apie neteisėtas finansines paslaugas Lietuvoje pažeidžia ne tik finansinių paslaugų teikimą reglamentuojančius teisės aktus, tačiau ir Civilinio kodekso nuostatas, kurios reguliuoja asmeninių neturtinių teisių į vardą, atvaizdą, garbę ir orumą įgyvendinimą ir gynimą.

Taip pat tikėtina, kad tokia informacija yra skleidžiama siekiant apgaule įgyti trečiųjų asmenų pinigines lėšas. Tokia veikla šios informacijos skleidėjui gali užtraukti ne tik civilinę atsakomybę (turtinės ir neturtinės žalos atlyginimas), bet ir atsakomybę pagal Baudžiamąjį kodeksą, įskaitant laisvės atėmimą iki trejų metų“, – sakė intelektinės nuosavybės teisės ekspertas, advokatas Mantas Rimkevičius.

Lietuvos krepšinio federacija taip pat nori priminti, jog socialiniame tinkle „Facebook“ egzistuojantys profiliai ir puslapiai, pavadinti Arvydo Sabonio vardu, yra neoficialūs ir neturi jokių sąsajų su LKF prezidentu.

Šios organizacijos vadovas socialiniuose tinkluose neturi savo profilio ir neorganizavo, neorganizuoja bei neorganizuos jokių konkursų ar žaidimų, kurių metu vartotojai galėtų laimėti vertingų prizų ar pan. Taip pat nėra niekaip susijęs su įvairaus vaizdo turinio sklaida.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA