Kauno klinikose – sudėtinga situacija dėl kraujo | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose – sudėtinga situacija dėl kraujo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prasidėjus vasarai dėl atostogų ir ypač karščių Kauno klinikose jaučiamas visų kraujo grupių trūkumas. Kaip skelbiama gydymo įtaigos pranešime, visi galintys ir norintys paaukoti kraujo yra kviečiami į Kauno klinikų Kraujo centrą.

„Nacionalinio kraujo centro“ (NKC) duomenimis, kraujo trūkumas ypač pasijautė didžiosiose Vilniaus ir Kauno ligoninėse, kuriose pacientų kiekis, taigi ir kraujo poreikis, didžiausias. Šiuo metu trūksta visų kraujo grupių kraujo, itin stinga pirmosios bei antrosios, tiek teigiamos, tiek neigiamos (0 (I) Rh + ir -, A (II) + ir -).

„Kiekvienais metais pastebime, kad prasidėjus vasarai donorų skaičius kiek sumažėja, nes gyventojai pradeda atostogauti“, – DELFI pirmadienį citavo laikinąją NKC vadovę Ignę Klangauskienę.

Paaukotas kraujas, nurodo Kauno klinikos, yra naudojamas ne tik pacientams po sunkių traumų, sužalojimų ar avarijų, kraujas reikalingas ir onkologinių, infekcinių ligų gydymui. Taip pat planinių ir skubių operacijų metu, pavyzdžiui, gimdyvėms, naujagimiams.

Kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas 18-65 metų amžiaus asmuo, kurio kūno masė yra ne mažesnė nei 50 kg. Klinikų Kraujo centras donorus priima pirmadienį ir trečiadienį 8-18 val., antradienį ir ketvirtadienį 9-19 val. bei šeštadienį 9-14 val.

Donorams parkavimas prie Kauno klinikų Kraujo centro yra nemokamas. Pageidaujantys atvykti iki Kraujo centro automobiliu, apie tai turėtų pranešti telefonu +37037326856 arba ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną užpildyti Kraujo centro portalo apačioje esančią formą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA