K.A.V.A 2019 apdovanojimai: kauniečiai gali siūlyti labiausiai miestui nusipelniusias įmones | Kas vyksta Kaune

K.A.V.A 2019 apdovanojimai: kauniečiai gali siūlyti labiausiai miestui nusipelniusias įmones

Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kauno augančio verslo apdovanojimų 2019“ organizatoriai kviečia visus verslus nesnausti ir pasidalinti gerosiomis praktikomis, pasiekimais bei nuveiktų darbų pavyzdžiais Kaune. Labiausiai miestui nusipelniusios Lietuvos ir užsienio įmonės bus tituluotos.

Šį kartą plačiau pristatomos keturios nominacijos iš aštuonių galimų, kuriose verslai turi progą įrodyti pasiekimus inovacijų, plėtros, svetingumo ir nekilnojamojo turto srityse, rašoma pranešime spaudai.

Inovacijos, padedančios formuoti ir keisti miesto veidą

„Geri pavyzdžiai veikia gniūžtės principu, todėl svarbu pastebėti ir skatinti naujovėms imlų verslą taip suteikiant peno inovacijų atsiradimui“, – teigia vienas iš K.A.V.A. 2019 partnerių bei nominacijos steigėjų Kauno mokslo ir technologijų parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius Paulius Nezabitauskas.

Į nominaciją „Inovacija 2019” gali pretenduoti įmonės, sėkmingai skatinusios ar vykdžiusios inovacijos šiais metais. Tai puiki proga būti pastebėtiems, pristatyti šiandien vykdomus ateities projektus.

Inovacijų svarba miestui bei jo įvaizdžiui neabejoja P. Nezabitauskas teigdamas, jog „Inovacijas vystančios įmonės kuria ne tik unikalų miesto veidą, bet kasdienybę daro patogesnę, o technologijas – labiau pritaikytas žmonėms. Nors išskirtinumas pats savaime neneša jokios žinios, tačiau inovatyvus verslas, kuriam rūpi bendruomenė ir tvarūs sprendimai, padeda ne tik išpildyti esminius gyventojų poreikius, bet ir skatina tokiu miestu didžiuotis“.

Gimę ir užaugę Kaune atstovauja miesto garbei

„Kaune sukuriama išskirtinių, inovatyvių, tarptautinį pripažinimą pelniusių gaminių ir paslaugų. Apie juos užsienyje kartais žinoma daugiau nei pas mus“, – sako Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Pasidžiaugti didžiausiais verslo pasiekimais Kauno mieste per pastaruosius metus padės organizacijos įsteigta nominacija „Sukurta Kauno mieste“, kurioje apdovanojimas bus skiriamas sėkmingiausiam Kauno verslo produktui ar paslaugai.

„Kad visuomenė žinotų apie sėkmingiausius ir unikalius kauniečių sukurtus gaminius bei paslaugas, kviečiame pretenduoti ir pelnyti nominaciją, kuri bus reikšmingas verslo sėkmės ir konkurencinio pranašumo pripažinimu. Tai padės garsinti Kauno kaip sėkmingo, naujoves kuriančio verslo miesto vardą“, ragino Z. Dargevičius.

Siekis – sukurti aplinką jaukią lyg namai

„Svetingumo verslas Kaune“ nominacija yra skirta verslui, kuriančiam inovatyvius, aplinkai draugiškus, vartotojų pripažįstamus produktus ar paslaugas bei reikšmingai prisidedančiam prie patrauklaus Kauno miesto įvaizdžio formavimo Lietuvoje ir užsienyje.

„Šiandieniniams turistams aktualu patirti miestą, patiems įsitraukti ir dalyvauti veiklose. Būtent todėl, produktų ir paslaugų pasiūla, naujų paslaugų kūrimas bei įvedimas į rinką stipriausiai padeda sėkmingai konkuruoti su kitomis vietovėmis ir patraukti turistų dėmesį“, – įsitikinusi „Kaunas IN” turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė.

Ji pastebi, kad mieste veikiantys svetingumo sektoriaus verslai (apgyvendinimo, maitinimo, kultūros, pramogų, sveikatingumo) bei šių įmonių produktai yra neatsiejama miesto įvaizdžio dalis. „Būti svetingiems – tai būti profesionaliems, kūrybiškiems, veikti darniai ir, žinoma, būti įvertintiems vietos ir užsienio svečių“, – teigia „Kaunas IN“ atstovė.

Atgyjančiame mieste – nauji nekilnojamo turto projektai

„Kaunas atgyja, prie miesto augimo prisideda ir nekilnojamo turto plėtotojai, kurdami naujas erdves ir naują miesto vystymosi etapą“, – pasiekimais džiaugiasi Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius.

LNTPA įsteigta „Kauno nekilnojamojo turto plėtotojas“ nominacija skirta Kaune vystantiems darnios plėtros ir bendradarbiavimo principais grindžiamus, miestui pridėtinę vertę kuriančius projektus vystantiems nekilnojamojo turto plėtotojams.

Paklaustas, kodėl NT atstovams svarbu dalyvauti apdovanojimuose, M. Statulevičius atsako, jog „K.A.V.A. – proga išrinkti ir apdovanoti geriausius NT plėtotojus, kurie iškelia kartelę aukščiau už kitus, įsipareigoja progresui ir aukščiausiems standartams bei gražesnei miesto ateičiai“.

Kitos nominacijos į kurias galima pretenduoti K.A.V.A. apdovanojimuose yra: „Plėtra Kaune“, „Plėtra užsienyje“, „Kauno startuolis“, „Atsakingas verslas“. Apie jas daugiau galima sužinoti „Kaunas IN“ tinklapyje. Paraiškas puslapyje teikti kviečiama iki 2019 m. gegužės 13 d. Iškilminga Apdovanojimų ceremonija vyks birželio 6d., kurios metu bus paskelbti visų nominacijų nugalėtojai.

Paraiškas pildyti ir nominantus siūlyti gali ir kiti asmenys ar organizacijos. Daugiau informacijos apie K.A.V.A.2019 apdovanojimus rasite čia arba el. paštu kava@kaunasin.lt. K.A.V.A. 2019 apdovanojimų organizatorius – VšĮ „Kaunas IN“. Apdovanojimai organizuojami ir finansuojami Kauno miesto savivaldybės, pagal 2019 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“. Apdovanojimų iniciatorius ir globėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA