Vasario 16-oji Istorinėje Prezidentūroje – kuo ji taip traukė kauniečius? | Kas vyksta Kaune

Vasario 16-oji Istorinėje Prezidentūroje – kuo ji taip traukė kauniečius?

N. Blažauskaitės nuotr.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo 101-ąsias metines renginių ir įspūdžių Kaune netrūko. Ta proga plačiai duris atvėrė muziejai, o nemokamai praleisti laiką kvietė ir nemažai kauniečių dėmesio susilaukusi Istorinė Lietuvos Respublikos prezidentūra.

Vasario 16-ąją kauniečiai ir miesto svečiai turėjo progą aplankyti kad ir visus miesto muziejus, mat jie tądien buvo nemokami. O rūmai buvo atviri visiems šventusiems lankytojams nuo 11 iki 17 valandos.

Svarbią Lietuvai dieną Istorinę Prezidentūrą aplankė nemažai žmonių. Kauniečius traukė ne tik eksponatai ar parodos,  bet ir žaidimai ar trumpos istorinės pamokėlės.

Muziejaus pirmame aukšte veikia paroda „100 reikšmingiausių Pirmosios Lietuvos Respublikos (1918–1940 m.) įvykių“, kurioje atskleidžiamos visos tarpukario Lietuvos spalvos, o interaktyvūs edukaciniai žaidimai paverčia pažinimą smagia pramoga. Antrame aukšte veikia Pasaulio lietuvių metams skirta paroda „Ypatinga dovana Lietuvai“, o Prezidento kabinetas ir Mažasis salonas kviečia pagalvoti apie sunkius sprendimus, kuriuos teko priimti visiems Prezidentams, dirbusiems šiuose rūmuose.

Lankytojams, kurie mėgsta spręsti galvosūkius, bendrauti su žmonėmis, aktyviai padėti kurti šventinę nuotaiką, muziejus kartu su savanoriais buvo parengę azartišką interaktyvų žaidimą, leidusį išvysti dar daugiau Prezidento rūmų ir Laikinosios sostinės spalvų. Išmanusis telefonas, rašymo priemonė ir smalsumas padėjo kauniečiams laimėti įvairių prizų.

Veiklos netrūko ir mažiesiems – jiems lauke buvo pravestos žinias praturtinančios istorinės pamokėlės.

Aštuoni laimingieji buvo pakviesti išgerti arbatos su prezidentu Antanu Smetona. Visus metus parodos „100 reikšmingiausių Pirmosios Lietuvos Respublikos (1918–1940 m.) įvykių“ rengėjai kvietė lankytojus parodoje palikti savo vizitinę kortelę, kitoje jos pusėje atsakius į klausimą „Su kuriuo parodos herojumi norėtumėte susitikti puodelio arbatos?“.  Iš visų parodos lankytojų, pageidavusių išgerti arbatos su Prezidentu A. Smetona, burtų keliu buvo atrinkti 8 laimingieji ir šventinę dieną kartu su šeimomis ar draugais pakviesti arbatos. Tad Prezidento kabinete, kaip ir prieš šimtą metų klegėjo balsai, garavo arbata ir kvepėjo sausainiais.

Istoriniai Prezidento rūmai, daugiau kaip 20 metų buvę valstybės politinės galios centro simboliu. Šiuose rūmuose buvo įtvirtintas vienasmenio Lietuvos Respublikos Prezidento institutas, čia dirbo ir gyveno visi Pirmosios Lietuvos Respublikos Prezidentai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA