Žaibiška pareigūnų reakcija – įtariamieji miške sulaikyti per valandą | Kas vyksta Kaune

Žaibiška pareigūnų reakcija – įtariamieji miške sulaikyti per valandą

Kauno apskr. VPK nuotr.

Antradienio rytą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno rajone apvogta vyro sodyba ir šis mato, kaip bando pasišalinti asmenys, bėgdami į miško pusę. Jiems toli pasprukti nepavyko – vos po valandos buvo sulaikyti du vyrai, įtariami įvykdyta vagyste.

Asmuo, atvykęs į savo sodybą, esančią Babtų seniūnijoje, pastebėjo, kad įsibrauta į namus, pamatė pravirus langus ir bandančius iš sodybos pabėgti kelis vyrus. Namo savininkas iškart, apie 09:25 val., apie tai informavo Kauno apskrities policijos pareigūnus, kurie nedelsiant atvyko į įvykio vietą.

Įtariamųjų paiešką miške iškart ėmėsi vykdyti ne tik Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės, Kauno rajono Veiklos skyriaus pareigūnai, bet ir kinologas su tarnybiniu šunimi Lulu. Operatyvių ir itin profesionalių veiksmų dėka vos po valandos, apie 10.30 val., netoliese sodybos esančiuose miškuose buvo surasti ir sulaikyti du vyrai, gimę 1981 m. ir 1977 m.

Miške taip pat rastas galimai tų pačių asmenų automobilis, kuriame rasta galimai vogtų daiktų. Prie šių įtariamųjų sulaikymo itin prisidėjo ne tik metus laiko jau tarnaujanti vokiečių aviganė Lulu, bet ir pats nukentėjęs gyventojas, kuris itin greit ir tiksliai informavimo apie įvykį pareigūnus. Padaryta žala dar tikslinama.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Dviems Kauno miesto gyventojams, kurie abu žinomi teisėsaugininkams, gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA