Užsibrėžė gaivinti laivybą Nemune: svarsto paleisti naują maršrutą | Kas vyksta Kaune

Užsibrėžė gaivinti laivybą Nemune: svarsto paleisti naują maršrutą

Kauno r. sav. nuotr.

Valstybinės įmonės „Vidaus vandens kelių direkcija“ generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas pasiryžęs atgaivinti laivybą Nemune. Svarstoma, kad naujasis maršrutas sujungtų Kauną su Vilkija, būtų įtrauktos ir kelios tarpinės stotelės.

[galerija kiek=”4″]

Antradienį savo planais jis pasidalijo su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu. „Pirmiausia norėtume padaryti tinkamą laivybai Nemuno vagą nuo Kauno iki Rusnės, tam sieksime panaudoti ir Europos Sąjungos lėšas“, – kalbėjo įmonės vadovas.

V. Makūnas pastebėjo, kad Nemuno vagos smėlį būtų galima panaudoti paplūdimiams, jį išpylus tam tikrose vietose, šalia gyvenviečių.
Meras pabrėžė, kad ypač svarbu vystyti laivybą kurortinėje teritorijoje, kur didėja turistų srautai. Savivaldybė planuoja įsigyti naują laivą-keltą, kuris plukdys dviratininkus Nemune tarp Zapyškio ir Kulautuvos, taip pat tarnaus turistinėms iškyloms.

Meras taip pat aptarė galimybę įrengti nedidelį upių uostą pramoginiams laivams. Viena iš galimų vietų yra šalia Kačerginės prieplaukos. „Kurortinėje teritorijoje sparčiai plėtojantis turizmo ir pramogų infrastruktūrai, toks uostas, manau, taip pat reikalingas“, – kalbėjo Kauno rajono vadovas.

V. Vinokurovas pristatė merui naują iniciatyvą – keleivinio laivo maršrutą iš Vilkijos į Kauną, sustojant Paštuvoje, Kulautuvoje, Zapyškyje ir Kačerginėje. Kelionė laivu truktų maždaug dvi valandas. Laivą ketinama pavadinti „Vilkijos“ vardu.

„Tai būtų susisiekimo priemonė. Laivas galėtų plaukti keturis kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais“, – siūlė variantus V. Vinokurovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA