Kaune planuoja statyti paminklą represuotiems tarpukario ministrams | Kas vyksta Kaune

Kaune planuoja statyti paminklą represuotiems tarpukario ministrams

BNS 2017/03/31 08:26
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kitąmet minint valstybės atkūrimo šimtmetį sostinėje ir Kaune planuojama atidengti nužudytiems ir represuotiems tarpukario Lietuvos vyriausybių nariams skirtus paminklus, pranešė „Lietuvos žinios“.

Tikimasi, kad represuotiems ir sušaudytiems 1918-1940 metų ministrų kabinetų nariams bus pastatyti du memorialiniai ženklai-paminklai. Vienas jų turėtų būtų pastatytas Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės rūmų, kitas – Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, netoli rūmų, kuriuose tarpukariu posėdžiavo ministrai. Dėl lėšų paminklams kreiptasi į Vyriausybę. Skaičiuojama, kad vienam projektui įgyvendinti gali kainuoti iki 40 tūkst. eurų.

„V.Kudirkos aikštėje stovi paminklas V.Kudirkai. Su Vilniaus miesto savivaldybe derinsime sąlygas, bet jokiu būdu turime neužgožti šio paminklo ir negalime konkuruoti. Iš mūsų galite tikėtis valstybinės simbolikos ir tikslių istorinių duomenų – šie dalykai tikrai bus“, – sakė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Memorialinio departamento direktorė Gintarė Jakubonienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA