Senasis Kaunas: aktualėja apsaugos klausimas | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: aktualėja apsaugos klausimas

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Vasario 12-ąją 1934-aisiais „Lietuvos aidas“ rašė apie tai, jog rūpinamasi „prieškemine apsauga“.

„Paskutinis laikais visur vis daugiau aktualėja prieškeminės apsaugos reikalas. Lietuvos aero klubas yra susirūpinęs, kad statant naujus pastatus, daugiausia gi viešojo pobūdžio namus, būtų kreipiamas atitinkamas dėmesys į priešaviacines apsaugos reikalą, – būtų įtaisomas atitinkamos slėptuvės. Tokios slėptuvės daug lengviau, patogiau ir pigiau, galima įtaisyti naujuose pastatuose, gi daug brangiau ir sunkiau atsieina jau pastatytuose. Įtaisius tinkamas priešaviacinės apsaugos slėptuves tuose namuose bus užtikrintas saugumas savo tarnautojams ir klijentams pavojų metu. Lietuvos aero klubas yra pasiūlęs įsitaisyti tokias slėptuves dabar statomiems Kaune pastatams: akc. Pažangos b-vei, Kauno kultūros rūmams, Žemės bankui.

Kaip teko patirti, priešaviacinės apsaugos reikalas visur randa gražaus pritarimo, Lietuvos aero klubas iš įvairių visos Lietuvos vietų gauna šiuo reikalu daug pasiteiravimų. Ypač gaunama daug paklausimų iš ūkininkų, šaulių, savanorių ir kt. Iš savi pusės Lietuvos aero klubas yra pasiryžęs kiek galėdamas padėti. Visuomenė ir paskirtos organizacijos, nori užtikrinti sau saugumą – įsitaisyti slėptuves, jei ką mano statyti arba stato, gali kreiptis visokios specialistų pagelbos į Lietuvos aero klubą Kaune, Nepriklausomybės aikštė Nr 2, tel. 30-03.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA