Kauno marių ledą apspito žvejai | Kas vyksta Kaune

Kauno marių ledą apspito žvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiek tiek pašilus oro temperatūrai ir tebesilaikant tinkamam ledo storiui, ant Kauno marių pagaudyti žuvų susirinko ir miesto žvejai.

„Ledas apie 12 centimetrų, galima drąsiai vaikščioti“, – tvirtino jie, pasiteiravus, kokia šiuo metu situacija Kauno mariose.

Tiesa, žvejai guodėsi, kad žuvys kimba ne taip gerai, kaip norėtųsi, tačiau esant geram orui tai – ne tokia ir problema. Jie taip pat tvirtino, jog Kauno mariose žvejoti ramiau, mat visi čiuožinėti mėgstantys kauniečiai tam dažniausiai renkasi Lampėdžio ežerą.

„Buvau nuvažiavęs, ten daug čiuožinėja, vietos mažiau… Ir žvejų nematyti, vadinasi žuvys mariose. Todėl čia ir atvažiavau“, – šypsodamasis pasakojo jis.

Šiuo metu ledo storis Kauno mariose vyrauja tarp 10 ir 15 centimetrų. Tvirtu ledas laikomas tuomet, kai jis pasiekia 7 centimetrų storį, grupėms tinkamas – kai pasiekia daugiau, nei 12 centimetrų storį.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog lipant ant ledo žvejams būtina turėti smaigus ir nešiotis juos taip, kad netikėtai įlūžus būtų galima greitai jais pasinaudoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA