Senasis Kaunas: salė Dariui ir Girėnui | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: salė Dariui ir Girėnui

"LIetuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Gruodžio 27-ąją 1934-aisiais rašyta apie tai, kad Vytauto Didžiojo rūmuose bus įrengtas Dariaus ir Girėno skrydis.

„Savo laiku visuomenė atsiuntė Vytauto Didžiojo komitetui aukų, kad būtų įrengtas a. a. Dariaus ir Girėno skyrius Vytauto Didžiojo muziejuje. V. D. komitetas iškeltam visuomenės pageidavimui pritarė. Buvo sueita į kontaktą su atpatinkamomis vadybomis nustatyti šio pageidavimo įvykdymo galimumus. Šiomis dienomis vyriausybei pritariant jau paskirta tam tikslui Vytauto Didžiojo muziejaus rūmų salė.

Salės ilgis 26,60 m., plotis 8 metrai. Kiek patirta iš karių, tvarkančių karo aviacijos skyrių karo muziejuje, šioje salėje numatoma drauge su a.a. karžygių – lakūnų Dariaus ir Girėno skyriumi įrengti ir mūsų karžygių – žuvusių karo lakūnų skyrius. Šiuo tarpu Vytauto Didžiojo komitetas tariasi su atpatinkamais organais, kaip šios salės statbos darbus atliekant ją pačią daugiau pritaikinti tai garbingai – gedulingai paskirčiai.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA