Senasis Kaunas: prieškalėdinė nuotaika | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: prieškalėdinė nuotaika

"Lietuva senose fotografijose"

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Gruodžio 23-ąją 1932-aisiais „Lietuvos aidas“ išspausdino tekstą apie prieškalėdinę švenčių nuotaiką.

„Artėjančios Kalėdų šventės pagyvino Kauno gyvenimą. Prasidėjo visokeriopas krautuvių ir kitų įmonių reklamos sezonas. Languose visur išstatinėtos Kalėdų dovanos, eglaitės, Kalėdų seneliai… Skelbiami pigūs dideli išpardavimai. Krautuvių prekyba žymiai padidėjo.

Jau kelios dienos didelis judėjimas Kauno geležinkelių užmiesčių autobusų stotyse. Iš Kauno daug „bėga“ į provinciją, iš provincijo „bėga“ į Kauną. Autobusams keliai beveik visai geri. Kad nebūtų didelės keleivių kamšaties, geležinkelių valdyba šiandien tarp Kauno ir Šiaulių leidžia papildomą keleivių traukinį 23-bis Nr., kuris iš Kauno išeis 40 minučių prieš nuolatinį tr. 23 Nr. ir stos tose stotyse, kur stoja ir nuolatinis traukinys 23 Nr. Be to, išvengti kamšaties ir duoti galimumo įsigyti keleiviams bilietus iš anksto, visose geležinkelių stotyse bilietų kasos atidarytos dvi valandos prieš kiekvieną traukinio išėjimą.

Iš Kauno šventėms į provinciją vyksta daug civilių, daugiausia įvairių tarnautojų ir švenčių atostogoms paleisti kareiviai.

Šiandien iš gimnazijų Kalėdų atostogų paleidž. moksl.: gimnazijose mokslas prasidės po Naujų metų. Vakar pradžios mokyklos paleido vaikus Kalėdų atostogų.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA