Dramos teatro scena pasipuošė įspūdingais meno kūriniais | Kas vyksta Kaune

Dramos teatro scena pasipuošė įspūdingais meno kūriniais

R. Tenio nuotr.

Į Nacionalinį Kauno dramos teatrą paskutinįjį savaitgalį prieš šventes susirinko floristikos mėgėjai ir profesionalai – čia jau šešioliktąjį kartą vyko floristikos šventė „Įkvėpimo naktis“.

Floristo Marijaus Gvildžio iniciatyva pradėtų rengti „Įkvėpimo naktų“ metu Kaune apsilankė ir savo sugebėjimus pademonstravo jau daugiau, nei šimtas šio amato meistrų, kasmet nustebinančių vis įdomesniais ir išradingesniais kūriniais.

Švenčių dvasia alsuojančio renginio metu iš Ukrainos, Latvijos, Rusijos, Lenkijos, Šveicarijos ir, žinoma, Lietuvos, ne tik kūrė meno kūrinius, bet ir betarpiškai bendravo bei pasakojo apie tai, ką daro, visiems susirinkusiems.

„Įkvėpimo naktis“ neretai tituluojama Lietuvos metų floristikos renginiu, kuris itin daug prisidėjo prie to, kad lietuvių floristai būtų pastebėti tarptautinėje erdvėje, o floristika taptų populiaresnė mūsų šalyje.

Tai, ką floristams pavyko sukurti šiemet, galite apžiūrėti portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotose akimirkose. Floristikos specialistams šįmet teko sudėtingesnė užduotis nei praėjusiais metais – renginio organizatorius visiems sugalvojo tokią pačią kūrinių temą, kuria tapo Kalėdų eglutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA