Senasis Kaunas: miestas be gero susisiekimo – ne miestas | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: miestas be gero susisiekimo – ne miestas

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Gruodžio 11-ąją 1933-aisiais „Lietuvos žinios“ klausė, „ar tik nesielgiame atvirkščiai“.

„Mažne visuose pasaulio miestuose susisiekimui kreipiamas labai didelis dėmesys, nes miestas be gero susisiekimo – ne miestas. Geras susisiekimas miestą plečia, ugdo ir turtina. Geras susisiekimas nepamiršta ir tų svarbių „smulkmenų“, apie kurias pas mus niekas ir negalvoja.

Pavyzdžiui, didesniuose miestuose darbininkams ir tarnautojams, kai šie išeina į darbą ir iš darbo, taikomas specialus, papigintas tarifas. Rytais nuo 6 valandos tramvajai ir autobusai lig 8 val. ir vakare grįžimo iš darbo valandomis visus veža pigiau, bent trečdaliu bilieto kainos pigiau.

Pas mus Kaune, regis, viskas yra atvirkščiai. Rytais autobusai pradeda vaikščioti tik nuo 7 valandos, kai darbininkai, tarnautojai jau turi būti darbo vietose. Aišku, jie susisiekimo priemonėm pasinaudoti negali ir pėsti turi nueiti didžiausius tolius. Tolima kelionė pavargina ir mažina jų darbo našumą.

Be to, jiems jokių nuolaidų nedaroma. Pas mus nuolaidas gauna turtingesnieji, didesnieji.

Tas ir suprantama, nes mūsų Kauno savivaldybėj dabar kaip tiktai mažiau turtingi nedalyvauja.

Ko tat laukti iš tokios savivaldybės?“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA