Kariuomenė grąžina įsigytas „Nota Bene“ lauko virtuvės prekes ir reikalauja sugrąžinti lėšas | Kas vyksta Kaune

Kariuomenė grąžina įsigytas „Nota Bene“ lauko virtuvės prekes ir reikalauja sugrąžinti lėšas

Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Kariuomenės Logistikos valdybos Materialinių resursų departamentas grąžina UAB „ Nota Bene“ įsigytas lauko virtuvės atsargines dalis ir agregatus, reikalauja sugrąžinti lėšas

Rugsėjo 5 d. Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Materialinių resursų departamentas (LK MRD) kreipėsi raštu į UAB „Nota bene“ informuodamas, kad laiko negaliojančia 2014 m. spalio 1 d. šalių sudarytą preliminariąją sutartį dėl lauko virtuvių atsarginių dalių ir agregatų įsigijimo, kurios vertė – apie 1,6 mln. eurų.

UAB „Nota bene“ buvo informuota ir apie tai, kad negaliojančia turėtų būti laikoma ir minėtos sutarties pagrindu 2014 m. spalio 8 d. sudaryta pirkimo-pardavimo sutartis, kurios vertė apie 174 tūkst. eurų. Atsižvelgdamas į tai, LK MRD paprašė UAB „ Nota Bene“ pagal šią sutartį gautas prekes ne vėliau kaip per 14 dienų pasiimti iš Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos sandėlių, o už šias prekes sumokėtas lėšas ne vėliau kaip iki š. m. rugsėjo 14 d. grąžinti į Lietuvos kariuomenės sąskaitą.

Jei UAB „Nota Bene“ per nustatytą laikotarpį nepasiims prekių arba nesugrąžins sumokėtų lėšų, Lietuvos kariuomenė bus priversta kreiptis į teismą dėl sandorių negaliojimo teisinių pasekmių įvykdymo priverstine tvarka.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų tarnybos 2016 m. rugpjūčio 29 d. raštą, kuriame konstatuota, kad su UAB „Nota bene“ sudaryta preliminarioji sutartis dėl lauko virtuvių atsarginių dalių ir agregatų įsigijimo yra niekinė, nes prieštarauja imperatyvioms įstatymo normoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA