Europos dienos proga – sveikinimai kauniečiams: nenustebkite sutikę būrius spalvingai pasipuošusių žmonių – Kas vyksta Kaune

Europos dienos proga – sveikinimai kauniečiams: nenustebkite sutikę būrius spalvingai pasipuošusių žmonių

Atnaujintas Draugystės parko fontanas / R. Tenio nuotr.

Šiemet Europos diena – ypatinga: minime Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-metį, o birželio 9 d. dar laukia ir Europos Parlamento rinkimai.

„Todėl rytoj, gegužės 9 d. išėję papietauti Laisvės alėjoje ar senamiestyje, pasimankštinti ant treniruoklių ar tiesiog susiruošę pasivaikščioti ir pasidžiaugti atgimstančia žaluma Ąžuolyne, Draugystės ar Kalniečių parkuose, o gal tiesiog būdami kelyje į polikliniką Šilainiuose – nenustebkite sutikę būrius spalvingai pasipuošusių jaunų žmonių ant dar spalvingesnių dviračių ar paspirtukų.

Tai akcijos „20 metų kartu su ES: važiuojam!“ dalyviai – įvairių Kauno mokyklų ir gimnazijų moksleiviai, gimę jau Lietuvai prisijungus prie Europos Sąjungos valstybių klubo. Jaunuolių pakviesti sudalyvaukite ir pasitikrinkite savo žinias nuotaikingose viktorinose, laimėkite prizų, pasiimkite vėjo malūnėlį atsiminimui, Europos žemėlapį ar kitą informacinį leidinį pastudijavimui – pasidžiaukime ES gimtadieniu ir mūsų šalies narystės 20-osiomis metinėmis ES kartu!“ – rašoma Kauno Europe Direct centro pranešime žiniasklaidai.

Kaip teigia akcijos organizatorė, Kauno Europe Direct centro vadovė Diana Lukoševičiūtė-Burneikienė, šiemet pasirinktas kitoks Europos dienos minėjimo formatas – siekiama apimti ne tik tradiciškai – miesto centrą, bet skirtingu laiku pasiekti ir smagiai su Europos diena pasveikinti kauniečius įvairiose Kauno susibūrimo vietose ir parkuose.

Akcijos dalyvius bus galima sutikti:

• 12 val. Ąžuolyne, Draugystės ir Kalniečių parkuose;

• 13 val. Šilainiuose II, Draugystės parke;

• 14 val. Senamiestyje;

• 14.30 val. Laisvės alėjoje.

Akcijos organizatoriai – Kauno Europe Direct centras ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centras, partneriai: Kauno Jėzuitų gimnazija, VDU Rasos gimnazija, Vyturio gimnazija, Juozo Grušo meno gimnazija, Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazija ir Simono Daukanto progimnazija.

1950 m. gegužės 9 d. pasirašyta istorinė Prancūzijos užsienio reikalų ministro Roberto Šumano deklaracija, kuria tuomet karo nualintas Europos tautas jis pakvietė vienytis, yra laikoma Europos integracijos pradžia ir kasmet švenčiama kaip Europos Sąjungos gimtadienis. Šiandienė Europos Sąjunga yra šios, prieš daugiau nei 70 metų paskelbtos, taikos idėjos rezultatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA