STT įtarimai: radus bakterinių užkratų, už kyšius liepė klastoti dokumentus – Kas vyksta Kaune

STT įtarimai: radus bakterinių užkratų, už kyšius liepė klastoti dokumentus

BNS 2016/08/19 17:35

Teisėsauga įtaria, kad Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno teritorinio skyriaus vienas vadovų ėmė kyšius už tai, kad klastotų įmonių tyrimų rezultatus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė penktadienį tame skyriuje atlikusi kratas. Apie atliktus proceso veiksmus BNS patvirtino ir mėsos bei paukštienos perdirbimo bendrovės „Nematekas“ vadovė Egidija Vaicekauskienė.

BNS žiniomis, kratos taip pat atliktos ir žuvies produktų gamybos ir prekybos grupėje „Norvelita“.

„STT turi duomenų, kad instituto Kauno teritorinio skyriaus vadovaujančias pareigas užimantis valstybės tarnautojas, pasinaudodamas tarnybine padėtimi ir žinodamas duomenis apie tikrinamos produkcijos pavyzdžių tyrimus, kurių metu nustatyti draudžiami bakteriniai užkratai, kaip įtariama, pats klastojo ir pavaldiems darbuotojams nurodydavo suklastoti dokumentus, nuslepiant tikruosius tyrimų rezultatus, o už tai priėmė įvairaus dydžio ir formos neteisėtus atlygius iš suinteresuotų įmonių atstovų“, – rašoma STT pranešime.

Taip pat tiriama, ar minimas valstybės tarnautojas provokavo duoti ir priėmė kyšį iš vienos įmonės direktoriaus, suteikdamas jam neskelbtinos informacijos apie institute vykdomus viešuosius pirkimus ir tokiu būdu sudarydamas palankias sąlygas šiai bendrovei laimėti konkursą.

Šiame tyrime įtarimai pareikšti šešiems asmenims – valstybės tarnautojui ir suinteresuotų įmonių atstovams.

Tai antras teisėsaugos tyrimas, kuriame figūruoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Vykstant kitam tyrimui įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo buvo pateikti šios tarnybos direktoriui Jonui Miliui. Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Vykdant šį tyrimą teisėsauga taip pat atliko kratas Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute.

STT praėjusią savaitę taip pat pranešė Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA