FNTT pareigūnai atsisakė didžiausio Lietuvos istorijoje žinomo kyšio | Kas vyksta Kaune

FNTT pareigūnai atsisakė didžiausio Lietuvos istorijoje žinomo kyšio

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2019/11/22 13:54
FNTT nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnams, tiriantiems šešėlyje veikusių prekeivių tauriųjų metalų laužu bylą, teko neeilinis išbandymas. Trakuose, šio verslo organizatoriaus namuose, jie ne tik aptiko seife laikomą įspūdingą sumą – 1 mln. 30 tūkst. eurų, bet ir buvo gundomi ją pasiimti kaip kyšį. Tai didžiausias kyšis, kada nors siūlytas šalies teisėsaugininkams.

Apie tai, jog buvo siūloma pareigūnams „susitarti“, o šaltinių duomenimis – pasiimti visą seife rastą sumą 1 mln. 30 tūkst. eurų, spaudos konferencijos metu kalbėdami apie kratą šešėlinio verslo organizatoriaus namuose užsiminė patys prokurorai.

„Sulaikymo metu jis siekė sunaikinti savo mobilųjį telefoną, sulaužė planšetę. Be to, gauti pirminiai duomenys, kad galimai siūlė pareigūnams susitarti, kad nebūtų fiksuoti kratų metu rasti dalykai“, – sakė ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas.

DELFI žiniomis, įtariamasis pasiūlė pareigūnams pasiimti pinigus ir parašyti dokumentuose, jog nieko nerado.

DELFI pasiteiravus Kauno apygardos prokuratūros vadovo Darius Valkavičiaus, ar iš tiesų kalbama apie bandymą papirkti pareigūnus kyšiu, šis sakė to negalintis nei nepaneigti, nei patvirtinti. Pasak D. Valkavičiaus, būtina patikslinti gautą pirminę informaciją.

Paklausus, ar šis informacijos patikslinimas reiškia, jog bus papildomai apklausiami kratą šešėlinio verslo organizatoriaus namuose darę ir galimai pasiūlymo priimti kyšį sulaukę FNTT pareigūnai, prokuratūros vadovas to nepaneigė. Šešėlinio verslo organizatoriui pareikšti įtarimai bus papildyti ir bandymu papirkti teisėsaugininkus. Jam tai pat gresia atsakomybė ir už pasipriešinimą teisėsaugininkams. Jis uždarytas į areštinę.

Spaudos konferencijoje užsiminta, jog šešėlinio verslo organizatorius vengė sulaikymo ir pasipriešino pareigūnams. Paprašius patikslinti, ar priešintasi aktyviais veiksmais, buvo atsakyta, jog įtariamasis susistumdė su jį sulaikyti bei kratą namuose daryti atvykusiais pareigūnais. Milijonas eurų – didžiausias oficialiai žinomas kyšis Lietuvos istorijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA