Kauniečius stebino liūto riaumojimas Laisvės alėjoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečius stebino liūto riaumojimas Laisvės alėjoje

R. Tenio nuotr.

Nuo pat ryto Laisvės alėja keliaujantys žmonės stebina liūto riaumojimas. Pačiame centre stovi didelė dėžė, iš kurios girdisi riaumojimas. Tokia išskirtine akcija kviečia atvykti į zoologijos sodą ir pamatyti ilgai lauktus liūtus.

Šiandien į Kauno zoologijos sodą atgabenti du liūtų patinėliai. Kelis metus zoologijos sode gyveno vienintelė liūtė – Molė, tad dabar turės dar du draugus. Molę prieš keletą metų paliko jos draugas Simba, tad ji netektį sunkiai išgyveno, o dabar tikimasi, kad gyvūnas vėl atsigaus ir pripras prie naujų voljero gyventojų. Kauniečiai du brolius liūtus galės pamatyti jau rytoj, nuo 14 valandos.

Ta proga, prie Laisvės alėjos fontano nuo pat ryto riaumoja liūtas tokioje pat dėžėje, kokioje tikri liūtai gabenami iš Olandijos. O kauniečiai į riaumojančią dėžę reaguoja įvairiai. Vieniems tai sukelia šypseną, kiti – krūpteli, ar net išsigąsta, tačiau bijoti nėra ko, šiandien prie dėžės vaikščioja draugiškas liūtas ir dalina skrajutes bei kviečia rytoj dar kartą pasimatyti.

Zoosodo darbuotojai tikina, jog olandai liūtus miestui padovanojo, tad gyvūnai bus įleisti į naują voljerą.

„Liūtų paieškos užtruko gana ilgai. Radome Olandijos zoologijos sode šiuos brolius. Tas sodas nebegalėjo išlaikyti tiek liūtų, o mums jų trūko, tad su partnerių pagalba, juos atsigabenome į Lietuvą. Iš tiesų dažnai žmonės klausdavo, kur galima pamatyti liūtus, tačiau nusivildavo, nes įsivaizduoja, jog liūtai turi būti būtinai su karčiais, o pamatydavo tik vieną liūtę. Tai didelė šventė ne tik zoologijos sodui, bet ir lankytojams“, – kalbėjo Kauno zoologijos sodo atstovė Neringa Kijirenkaitė.

Rytoj naujuosius zoologijos sodo gyventojus bus galima pamatyti nuo 14 valandos. Taip pat rytoj lankytojai galės išrinkti broliams vardus, tad laukia nuotaikinga šventė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA