Antradienį Kaune paaiškės visi „LRT Opus“ jaunųjų grupių konkurso finalistai | Kas vyksta Kaune

Antradienį Kaune paaiškės visi „LRT Opus“ jaunųjų grupių konkurso finalistai

Visą vasarą Kauno „Ryšių kiemelyje 837“ ir Vilniaus „Lofte“ įsikūrusiose „LRT Opus“ terasose vykęs jaunų grupių konkursas artėja prie kulminacijos. Jau antradienį, rugpjūčio 18-ąją Kaune įvyks paskutinis naujų talentų paieškai skirto renginio pusfinalis.

Renginio metu paaiškės, kurie muzikantai – rokeriai „Wolfsome“, charizmatiškoji indie atlikėja Aistė Broken Leg ar alternatyvos puoselėtojai „Moon and Balloons“ – rugpjūčio 25-ąją nugriaudėsiančiame finale susitiks vietą jame jau užsitikrinusius „Cosmic Apple“ ir „Only Once“. Finalistai scenoje kovos dėl pagrindinių prizų – vizito profesionalioje muzikos įrašų studijoje „Hot Records“ ir garso technikos bei akustikos salono „Megasonus“ dovanų čekio. Geriausiai jaunai grupei taip pat atiteks žiniasklaidos dėmesys, kvietimas pasirodyti „Loftas Fest 2015“ ir kituose renginiuose Vilniuje, Kaune bei Palangoje.

„LRT Opus“ jaunųjų konkursas Kaune šiemet vyksta pirmąjį kartą. Per du vasaros mėnesius jame jėgas išbandė pačių įvairiausių žanrų atstovai – nuo elektronikos ir hiphopo kūrėjų iki džiazo ir sunkiojo roko atlikėjų. Tam, kad Lietuvos muzikos ateitis būtų įvertinta iš kuo įvairesnių kampų, nuolat keitėsi ir konkurso komisijos sudėtis – dalyvius susėdę ant „Ryšių kiemelio 837“ sofos vertino ne tik „LRT Opus“ laidų vedėjai, bet ir nepriklausomi muzikos žurnalistai, patyrę muzikantai, renginių organizatoriai ir kt.

Šią savaitę Kauno kultūros katile „Ryšių kiemelis 837“ taip pat įvyks nuolat milžiniško susidomėjimo sulaukiančios iniciatyvos „Gera muzika gyvai“ pristatomas koncertas. Trečiadienį, rugpjūčio 19-ąją į laikinąją sostinę iš Vilniaus atvyks JAV bliuzo legendos Mighty Mo Rodgers ir Malio muzikinių tradicijų tęsėjo Baba Sissoko tandemas, lydimas grupės iš Italijos.

Ketvirtadienį Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje – jau priešpaskutinis šią vasarą IX-ojo festivalio „Senamiesčio žiogas“ vakaras. Savo dainas pritariant gitaroms festivalyje atliks Domantas Razauskas su grupe, Andrius Kulikauskas ir Ilona Balsytė, Mato ir Dangiro duetas bei „venesuelietišku“ klipu internetą ką tik susprogdinusi grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. „Senamiesčio žiogas“ ragina į „Ryšių kiemelį 837“ ateiti su visa šeima – kol skambės muzika, vaikai bus kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse „Jūros dugne“.

Dar du grandioziniai koncertai „LRT Opus“ terasoje suplanuoti ateinančią savaitę. Rugpjūčio 27-ąją savo albumą „Summer’88“ čia gyvai atliks Alina Orlova, o rugpjūčio 29-ąją jau antrą ir garantuotai vėl „sold out’inį“ naujos programos „Istorijos“ pristatymą Kaune surengs Leon Somov ir Jazzu duetas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA