Kauno „Žalgiris” antrą kartą šiame sezone palaužė Vilniaus „Lietuvos rytą” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” antrą kartą šiame sezone palaužė Vilniaus „Lietuvos rytą”

R. Tenio nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos lyderių kovos sugrįžo į Kauno „Žalgirio“ areną. Pirmadienį Kauno „Žalgiris“ namuose dar kartą privertė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą pripažinti, kad kauniečių klubas – stipriausias Lietuvoje. Rungtynes rezultatu 91:77 laimėjo kauniečiai.

Susitikimą sėkmingai pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie po taiklių Edgaro Ulanovo ir Vaido Kariniausko dvitaškių pirmavo (4:0). Vilniečiai į tai atsakė taikliais baudų metimais (4:3), tačiau kauniečiai keliskart apsigynė ir po keturių Jameso Andersono taškų vėl nutolo (10:3). Gedimino Oreliko baudų metimai šiek tiek priartino vilniečius, tačiau taškais ir vėl atsakė V. Kariniauskas ir Paulius Jankūnas (14:6). Gediminas Orelikas pataikė dvitaškį su pražanga, o Kšištofas Lavrinovičius pataikė iš toli ir Gintaras Krapikas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (17:14). Po jos G. Orelikas ir Artūras Milaknis apsikeitė tolimais metimais (20:17). Ketvirčio pabaigoje svečiai realizavo baudų metimus ir išlygino rezultatą (20:20), tačiau likus sekundei neleistinai sustabdė Jamesą Andersoną, kuris vėl išvedė aikštelės šeimininkus į priekį – 23:20.

Antrąjį kėlinį vilniečiai pradėjo šešiais Ado Juškevičiaus taškais ir vėl privertė kauniečių strategą prašyti minutės pertraukėlės (27:32). V. Kariniauskas į tai atsakė penkiais taškais, dar du pridėjo Artūras Gudaitis ir „Žalgiris“ išlygino rezultatą (36:36). Kėlinio pabaigoje ir vėl aukštesnė pavarą įjungė Lietuvos čempionų puolėjai: po dvitaškį pridėjo J. Andersonas, P. Jankūnas ir E. Ulanovas (44:36). Po dviejų kėlinių laikinosios sostinės krepšininkai buvo priekyje 44:38.

E. Ulanovas ir J. Andersonas tritaškių pataikydami tris tritaškius leido kauniečiams nutolti, tačiau kitoje aikštelės pusėje dominavo Antanas Kavaliauskas, G. Orelikas pataikė iš toli ir sostinės ekipa priartėjo (56:54). P. Jankūnas ir A. Milaknis pataikė po dvitaškį, tačiau G. Orelikas ir vėl buvo taiklus iš toli (62:61). Kėlinį penkiais „sausais“ taškais baigė „Žalgiris“ ir po trijų ketvirčių buvo priekyje (67:61).

Po E.Ulanovo dvitaškio su pražanga aikštelės šeimininkai padidino atotrūkį iki aštuonių taškų (72:64), o po dviejų A. Milaknio tritaškių skirtumas perkopė dešimties ribą (78:66) ir Virginijus Šeškus buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. M. Moseris pataikė iš toli, tačiau tuo pačiu atsakė ir A. Milaknis (88:69). Likusi rungtynių dalis tebuvo formalumas ir „Žalgiris“ iškovojo įtikinamą pergalę – 91:77.

Šį sezoną žalgiriečiai ir vilniečiai jau kartą buvo susitikę. Spalio 19 d. Vilniuje pergalę rezultatu 84:82 šventė Kauno komanda. Tada rezultatyviausiai šeimininkų gretose rungtyniavo komandos kapitonas Paulius Jankūnas, pelnęs 17 taškų. Keturis tritaškius lemiamu momentu pataikęs Artūras Milaknis surinko 12 taškų. Po 10 taškų pridėjo Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius.

Kauniečiai per 20 rungtynių iškovojo 19 pergalių ir pirmauja LKL čempionate. „Lietuvos ryto“ komanda yra trečioje LKL turnyrinės lentelės pozicijoje. Jos sąskaitoje – 16 pergalių ir 4 pralaimėjimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA