Šalia „Žalgirio“ arenos kilo triukšmas | Kas vyksta Kaune

Šalia „Žalgirio“ arenos kilo triukšmas

R. Tenio nuotr.

Tarptautinėse automobilių garso varžybose triukšmą kėlė apie 40 dalyvių. Didelio garso ir brangios aparatūros mėgėjai varžėsi dviejose kategorijose: kokybiškiausio garso ir garso „drago“ rungtyse.

Parodoje „Autodienos 2014“ apie 40 dalyvių varžėsi, kurio garso aparatūra yra geriausia ir išgauna ne tik kokybiškiausius garsus, bet taip pat gali nustelbti kitų dalyvių turimą aparatūrą. Dalyviai mėgino sukelti didžiausią triukšmą ir laimėti varžybas. Entuziastai išbandė garso techniką ir laisvoje rungtyje. Reikėjo kuo garsiau paleisti radijo stoties leidžiamą muziką, kur žiūrovai nusprendė, kas nugalėjo.

„Dalyviai buvo suskirstyti į grupes, pagal tai, kiek kainuoja jų garso technika. Čia buvo galima rasti automobilių, kuriuose sudėta technika nuo 1000 litų. Buvo ir tokių, kurių aparatūra viršija 50 tūkstančių litų. Teisėjai garso kokybės klasėje vertino tonalinį balansą, ar nėra triukšmų ir pan. Decibelų „dragas“ – tai labiau skirta žiūrovams. Čia prijungiami matuokliai ir kuris sukelė didesnį slėgį automobilio salone, su uždarytomis durimis, tas laimėjo. Tokiose rungtyse ir per 150 decibelų būna“ – apie rungtis pasakojo renginio organizatorius.

Šių metų automobilių garso varžybose „Sound service taurė 2014“ varžėsi dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, vienas dalyvis iš Rusijos ir kitų šalių.

Garso kokybės varžybose grupėje, kurioje sistemos vertė iki 3000 eurų laimėjo Austrius Šešeika. Iki 6000 eurų – Mindaugas Rapalis. Grupeje kurios sistemos vertė neribojama,kokybiškiausias garsas buvo Povilo Venclovo aparatūros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA