„Senamiesčio žioge” stebins Vidas Bareikis, Kostas Smoriginas ir „Neteisėtai padaryti” | Kas vyksta Kaune

„Senamiesčio žioge” stebins Vidas Bareikis, Kostas Smoriginas ir „Neteisėtai padaryti”

L. Kazakevičiaus nuotr.

Rugpjūčio 21 d. įvyks ketvirtasis – priešpaskutinis VIII – ojo sezono dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ renginys. Aksominiu balsu žiūrovus užburs aktorius ir atlikėjas Kostas Smoriginas, taip pat koncertuos žmogų – orkestrą apdainuojantis Vidas Bareikis, pirmą kartą festivalio scenoje pasirodys dainuojantys mimai „Neteisėtai padaryti“, o jaunieji atlikėjai Ieva Kasperevičiūtė ir Justinas Dargis savo meile muzikai ir poezijai įkvėps kiekvieną apsilankiusį.

Kostas Smoriginas – menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre, sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis. Aštuntąjį kartą ant festivalio scenos lipsiantis atlikėjas kiekvieną kartą publikos pasitinkamas didelėmis ovacijomis – juk nuolat užsiėmusio menininko koncertas yra visada laukiama dovana jo gerbėjams. Gitaros skambesys, išskirtinis atlikėjo balsas, nuoširdumas ir charizma užburia ne vieną.

Vidas Bareikis – aktorius, režisierius, muzikantas. Festivalio koncerte pasirodys pirmą kartą ir pristatys savo naująjį albumą pavadinimu – „Žmogus, bet Šuo“. Kūrėjas teigia, kad naujame albume savo vietą rado ne tik naujos, klausytojams negirdėtos dainos, bet ir gerai žinomos dainos. Kodėl ir apie ką šis albumas, klausytojai sužinos klausydami Vido atliekamų dainų.

Teatrališki ir šmaikštūs „Neteisėtai padaryti“ šiemet taip pat debiutuos festivalyje. Kas ir kaip juos neteisėtai padarė? Profesionalūs Mimai Rokas ir Šarūnas pasakoja, kad viskas labai paprasta – mimai nekalba ar tuo labiau nedainuoja. Tačiau šie mimai ne tik prakalbo, tačiau ir uždainavo. Dainuoti pradėję mimai pasiryžę save atiduoti publikai – prajuokinti, priversti susimąstyti, galbūt net sugraudinti ir leisti pažvelgti į viską aplinkui kitu kampu.

Jaunieji atlikėjai Ieva Kasperavičiūtė ir Justinas Dargis – duetas, kuris žada išmokyti klausytojus kasdien džiaugtis paprastais dalykais, kadangi patys atlikėjai tai daro jau ketverius metus.

Priešpaskutinio renginio metu Ryšių kiemelį 837 papuoš Marijos Giliovos iliustracijos darbų paroda, o kūrybinės raiškos centras „Uniqum“ kvies pačius mažiausius lankytojus į kūrybines dirbtuvėles pasigaminti vėjo gaudykles iš natūralių medžiagų – gamtos dovanų.

Bilietai platinami čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA