100 metų jubiliejų švenčianti panemuniškė dalinosi ilgaamžiškumo paslaptimis | Kas vyksta Kaune

100 metų jubiliejų švenčianti panemuniškė dalinosi ilgaamžiškumo paslaptimis

Valgyti saldžiai, riebiai ir sočiai – šiuo devizu gyvenime besivadovaujanti Panemunės gyventoja Ona Razukevičienė šį trečiadienį švenčia šimto metų jubiliejų. Kaip teigia senolės anūkai, vadovauti mėgstanti šimtametė per savo ilgą gyvenimą išliko aktyviu, draugišku ir keliauti mėgstančiu žmogumi.

„Visų kauniečiu vardu nuoširdžiausiai sveikinu sulaukus garbaus jubiliejaus. Linkiu, jog tas tikėjimas, gerumas ir viltis, kurią įkvėpėte visai plačiai savo giminei, plistų ne tik po Panemunę, bet ir visą Kauną“, – sveikindamas O. Razukevičienę, linkėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Jau daug metų bendraujame Ona ir jos gražia bei tvarkinga šeimyna. Iš visos širdies linkime jai ilgiausių metų ir sėkmės“, – sakė Panemunės bendruomenės centro pirmininkas, Kauno miesto tarybos narys Gediminas Žukauskas.

Žvaliai atrodanti ir gerai nusiteikusi senolė susirinkusiems sveikintojams negailėjo patarimų, kaip sulaukti garbingo amžiaus.

„Norint sulaukti šimto metų, reikia valgyti dažnai ir riebiai, kitaip sakant – lietuviškai. Į kavą visuomet dedu tris šaukštelius cukraus ir niekuomet neatsisakau kaimiškų lašinukų“, – ilgaamžiškumo receptais dalijosi senolė.

Šimtametė pasakojo, jog prieš dešimtmetį su visais šešiais anūkais keliaudavo po Lietuvą, drąsiai eidavo į parduotuvę apsipirkti bei nudirbdavo visus namų ruošos darbus. Tačiau sušlubavus sveikatai didžiausiu malonumu tapo mezgimas ir siuvimas.

Ignalinos rajone, Dūkšto miestelyje, gimusi senolė užaugino tris vaikus ir šiuo metu džiaugiasi gausiu artimųjų būriu – šešiais anūkais bei devyniais proanūkiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA