Kauną aplankė devyni vokiečių pilotai ir šuo | Kas vyksta Kaune

Kauną aplankė devyni vokiečių pilotai ir šuo

Organizatorių nuotr.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome pirmadienio vakarą nusileido keturiais retro lėktuvais aplink Baltijos jūrą keliaujanti vokiečių grupė. Lėktuvų kompanijos „Dornier GmbH“ įkūrimo 100-metį minintys vokiečių pilotai į skrydį aplink Baltijos jūrą susiruošė retais „Dornier Do – 27“ modelio lėktuvais.

Savaitės pradžioje aerodrome nusileido 4 lėktuvų grupė, kuriais atskrido devyni pilotai ir dar vienas komandos narys – šuo. Šiandien svečiai vis dar vieši aerodrome. Pilotai planuoja aplankyti miestą, apžiūrėti lankytinas vietas bei šiek tiek pailsėti prieš tolimesnį skrydį.

Jubiliejinio skrydžio maršrutas

Minėdami 100-metį pilotai skrydį pradėjo iš pietų Vokietijos miesto Villingen – Schwenningen, skrido į Šiaurės Vokietijos mieste Rugen esantį aerodromą, paskui į Lenkiją ir vakar nusileido Kaune. Pilotai nusimatę šiek tiek paviešėti Lietuvoje ir toliau savo kelionę tęsti į Baltijos bei Skandinavijos šalis. Taip pat numatyta pasiekti Daniją ir tada skristi atgal į Vokietiją, kur rugpjūčio 8 d. vyks pasaulinis šių lėktuvų sąskrydis.

Kelionė senoviniais lėktuvai

Kalbinami pilotai pasakojo, kad lėktuvų gamintojos kompanijos „Dornier GmbH“ įkūrėjas, inžinierius Claudius Dornier, buvo vienas iš tuometinių vokiečių karo mašinų „Zepelinn“ kūrėjas. Iš karinės pramonės pasitraukęs inžinierius įkūrė savo kompaniją ir pradėjo lėktuvų gamybą. Pirmieji naujos kompanijos lėktuvo modeliai buvo tupiantys ant vandens. Pilotų teigimu, su šios kompanijos lėktuvu „DOHEX“ buvo atliktas skrydis apie pasaulį.

1956 m. buvo pradėta „Dornier Do – 27” modelio lėktuvų gamyba. Šio modelio lėktuvai buvo naudojami šuoliams parašiutu, transportavimui. Tuomet gaminamus šios kompanijos lėktuvus galima prilyginti šiuolaikiniams Airbus. Tuo metu aprūpinti pažangiausia aviacine technika jie buvo naudojami kariuomenėje, paskui, pasibaigus jų eksploatavimui kariuomenėje, jie buvo parduoti „į privačias rankas“.

Atsibodo komerciniai skrydžiai

Vienas iš vokiečių pilotų, pasiryžusių apskristi aplink Baltiją, dirba pasaulinėje keleivinio transporto kompanijoje. Pilotas pasakojo, kad džiugu grįžti prie pagrindo, nuo kurio pradėjo savo lakūno karjerą bei juokavo, kad jau pabodo gražios stiuardesės ir automatizuoti skrydžiai ir toks iššūkių pilnas skrydis yra būtent tai, ko reikia.

Pilotai džiaugėsi viešnage Kaune, todėl 2015 m planuoja sugrįžti į šį miestą ir sudalyvauti S. Dariaus ir S. Girėno 100-mečio jubiliejaus aviacijos šventėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA