Ar alkotesterio paklaida gali išgelbėti neblaivų vairuotoją nuo atsakomybės? | Kas vyksta Kaune

Ar alkotesterio paklaida gali išgelbėti neblaivų vairuotoją nuo atsakomybės?

Nors vairuoti išgėrus alkoholinių gėrimų griežtai draudžiama,deja, vairuotojai šio draudimo paiso ne visada. Ne viena mūsų šalyje vykdyta apklausa atskleidė, kad išgėrę taurę vyno ar bokalą alaus, sėsti už automobilio vairo rizikuoja daugybė žmonių.

Kai kurie vairuoti išgrįsta ir gerokai įkaušę. Vien 2013 m. policijos pareigūnai išaiškino daugiau kaip 13 tūkstančių neblaivių vairuotojų, o per pirmąjį šių metų ketvirtį šis skaičius jau priartėjo prie 4 tūkstančių.

Kai kurie neblaivūs vairuotojai, sustabdyti ir policijos pareigūnų ir paprašyti pasitikrinti blaivumą,pūsdami į alkotesterį, tikisi, kad prietaisas suklys ir jo rodmenys bus palankūs vairavusiajam. Šį kartą su šia situacija susijusį klausimą komentuoja ir advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Vairavau išgėręs ir pripūčiau nemažai. Ar yra alkotesterio paklaida ir ar taiko j1 pareigūnai? Kokia gali būti alkotesterio paklaida?

Visų pirma, kiekvieno alkotesterio paklaida gali skirtis, tačiau mūsų šalyje naudojamų alkotesterių paklaida, pagal techninius alkotesterio duomenis – apie 5% (penki procentai). Ši paklaida kilus neaiškumams taikoma administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens naudai. Šios kategorijos bylas nagrinėja, vertina ir nutartį priima teismas.

Primename, kad už vairavimą neblaiviam numatyta atsakomybė apibrėžiama KET 126 str.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu [email protected]

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA