Lengvaatlečių vadovai teigiamai įvertino sveikatinimo iniciatyvą | Kas vyksta Kaune

Lengvaatlečių vadovai teigiamai įvertino sveikatinimo iniciatyvą

Archyvo nuotr.

Prie sveikatinimo projekto „Judėk sveikai“ jau prisijungė daugiau nei trys šimtai kauniečių. Miestelėnams sudaromos sąlygos aktyviai sportuoti šaltuoju metų laiku: organizuojamos nemokamos bėgimo ir šiaurietiško ėjimo treniruotės, kurias veda profesionalūs treneriai. Vos mėnesį gyvuojanti visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ iniciatyva „Judėk sveikai“ sulaukė palankių vertinimų iš Lietuvos ir Kauno lengvosios atletikos federacijos atstovų.

„Sveikiname ir džiaugiamės tokia iniciatyva. Jeigu organizatoriai ir toliau išlaikys tokią projekto plėtrą – po mėnesio kauniečiai nebetilps į maniežą. Tai tik dar kartą patvirtina, jog ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems gyventojams reikalingos naujos uždaros sporto erdvės, kuriose galima sportuoti šaltuoju metų laiku“,- teigia Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Vienas iš sveikatinimo projekto „Judėk sveikai“ iniciatorių, Kauno lengvosios atletikos federacijos prezidentas Gediminas Vasiliauskas pripažįsta, jog žiemą kauniečiai susiduria su sporto erdvių stygiumi.

„Šiltuoju metų laiku kiekvienas kaunietis gali sportuoti lauke. Mieste yra gausu aikštelių, treniruoklių, parkų, kuriuose galima aktyviai sportuoti. Tačiau žiemą aktyviai nesportuoja dauguma kauniečių. Daugelis neturi galimybės eiti į sporto klubus, lankytis baseinuose. Visas šis nejudrumas atsiliepia miestiečių sergamumo rodikliams. Todėl investicijos į sporto infrastruktūrą ir sveikatinimo projektų įgyvendinimą atsiperka ilgalaikėje perspektyvoje“,- teigia Gediminas Vasiliauskas.

Nemokamos bėgimo treniruotės vyksta Lengvosios atletikos manieže (Aušros g. 42, Kaunas):

Pirmadieniais 20.00 val.
Ketvirtadieniais 19.00 val.

Nemokamos šiaurietiško ėjimo treniruotės vyksta (šalia Ąžuolyno parko, prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo):

Antradieniais 18.00 val.

Treniruotes veda Lietuvos 5000 m rekordininkė Inga Juodeškienė, 10 km Lietuvos čempionas Remigijus Kančys ir Lietuvos šiaurietiško ėjimo asociacijos prezidentas Laimontas Rakauskas.

Projekto partneriai: Lietuvos sporto universitetas, portalas „Kas vyksta Kaune“, dienraštis „Respublika“, prekės ženklas „VIČI”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA