Į Jūsų klausimus atsako advokatė R.Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė R.Kazlauskienė

Testamentas- tai svarbiausias dokumentas,kuriuo žmogus išreiškia savo valią dėl turimo turto padalijimo taip, kaip jis pats pageidauja. Tačiau jį sudarant iškyla ir įvairių klausimų. Kaip teisingai sudaryti testamenta, kad nebūtų pažeisti teisės aktai ir vėliau paveldėtojams pagal testamentą nekiltų sunkumų, visuomet patars teisininkai.

Tradiciškai pirmadieninėje rubrikoje – advokatė Raimonda Kazlauskienė. Šiandien ji atsako į vieną iš klausimų, susijusių būtent su testamento sudarymu:

Mano močiutė dėl ligos negali rašyti, tačiau ji veiksni, visiškai protaujanti ir nori surašyti man testamentą. Ar gali pasirašyti kitas asmuo už ja?

-Lietuvos Respublikos CK nurodoma, kad jeigu testatorius dėl fizinių trūkumų, ligos ar kitokių priežasčių negali pats pasirašyti testamento, tai, jo prašymu, testamentą gali už jį pasirašyti notaro ar kito pareigūno, turinčio teisę patvirtinti testamentą, ir ne mažiau dviejų liudytojų akivaizdoje kitas veiksnus fizinis asmuo, nesąs testamentinis įpėdinis, kartu nurodant priežastį, dėl kurios testatorius negalėjo pats pasirašyti testamento. Tai reiškia, jeigu dėl kokių nors priežasčių testatorius pats negali pasirašyti testamentą, tai tik jo prašymu gali pasirašyti už jį kitas asmuo. Įstatymo leidėjas nenumato, kad notaras turi teisę nuspręsti kada gali pasirašyti pats testatorius, o kada reikalinga, kad už jį pasirašytų kitas asmuo.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu [email protected]

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA