„Romuvoje“ skambės dainuojamoji poezija | Kas vyksta Kaune

„Romuvoje“ skambės dainuojamoji poezija

Spalio 18 dieną dainuojamosios poezijos gerbėjai turi pasižymėti kalendoriuose – tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, kurį organizuoja Vilniaus mokytojų namai. Tądien festivalis lankysis Kaune ir visus, išsiilgusius muzikos, džiugins jungtiniu bardų koncertu Kauno kino teatre „Romuva“.

Koncerte, kuris vyks 18 val., dalyvaus Lietuvoje žinomi, įvertinti ir mylimi bardai – teatro ir kino aktorius, bardas Vidas Petkevičius, aktorius, filmų įgarsintojas, dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas, aktorius, bardas Saulius Bareikis, kompozitorius Algirdas Klova, dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas, postfolkloro atlikėja Daiva Steponavičienė-Rugiaveidė, dainų autorius ir atlikėjas, pradinių klasių mokytojas Gian Luigi Ago su Claudia Bellucci (Italija), dainų autorius ir atlikėjas Julian Dawson (Didžioji Britanija), dainų autorius ir atlikėjas Mano McLaughlin (Anglija).

Jau vienuoliktus metus iš eilės vykstantis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ Kaunui nebėra naujiena, tačiau kalbant apie festivalio užsienio svečius – beveik visi Lietuvoje gros pirmąjį kartą. Šįkart festivalis šiek tiek atjaunėjo: daugiau nei pusė atlikėjų, dalyvaujančių šiame festivalyje, dar nėra sulaukę keturiasdešimties.

Iš didžiosios Britanijos kilęs dainininkas, solo artistas, gitaristas, grigališkųjų giesmių giedotojas, lūpinės armonikėlės virtuozas daugiau nei trisdešimtmetį nesiskiria su scena.  Muzikantas savo kūrybinį kelią pradėjo bendradarbiaudamas su vokiečių įrašų studija „Can“, o dabar jo muzika varijuoja tarp folk, pop, bliuzo ir kantri stilių. 2010 metais pasirodė pirmoji Julian Dawson knyga – nepaprasto pianisto Nicky Hopkins, su kuriuo 1994 metais jis įrašė ir sukūrė savo albumą “Travel On”, biografija. Julian Dawson prisidėjo prie tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai aš“ himno atsiradimo ir festivalyje vieši jau trečiąjį kartą. Daugybę užsienio šalių aplankęs muzikantas gėrisi Vilniumi, prisimena geras festivalio akimirkas, atvirai dėsto nuomonę apie repo ir sunkią muziką ir dalina patarimus jauniesiems muzikantams.

Dar būdamas maždaug 12 metų Giedrius Arbačiauskas suvokė, kad nebus nei kosmonautas, nei lakūnas, nei karininkas. Tuo metu ir užgimė noras kurti dainas bei vaidinti. „Pirmąją savo gitarą pirkau dar sovietmečiu už 23 rublius. Namo vežiausi kaip didžiausią brangenybę įsivyniojęs į celofaną. Pirmąją dainą parašiau besimokydamas mokykloje pagal Janinos Degutytės eiles. Ėmiau kurti ir savo žodžius, ir muziką“, – pasakoja G. Arbačiauskas. Šio festivalio metu atlikėjas Kauno publikai pažada liepsnojančią energiją scenoje, kuri apgaubs ir klausytojus.

Tarp festivalio dalyvių – taip pat visiems žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai: Vidas Petkevičius, Saulius Bareikis, Algirdas Klova, Vygantas Kazlauskas ir kiti, ne tik Lietuvos, bet ir iš svečių šalių – Italijos, Didžiosios Britanijos – atvykę dalyviai.

Daugiau informacijos apie festivalį „Tai – aš“ ir jo renginius rasite apsilankę interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA