Areštuotos „Žalgirio” arenos akcijos – Kas vyksta Kaune

Areštuotos „Žalgirio” arenos akcijos

Kauno apylinkės teismas areštavo „Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ akcijas. Pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones paprašė Ūkio banko laikinasis administratorius, teisme ginčijantis bendrovės įstatinio kapitalo padidinimo sandorius. Kokių teisinių priemonių griebtis, sprendžia ir Kauno savivaldybė, skelbia Delfi.lt.

Kauno arenos“ įstatinis kapitalas buvo padidintas nuo 310 tūkst. iki 1,3 mln. litų vasario pabaigoje.

Naują akcijų emisiją išpirko su buvusiu bankininku Vladimiru Romanovu siejama bendrovė „Turtvalda“, kuri dabar turi 76,15 proc. akcijų paketą. Tuo tarpu iki tol vienintele „Kauno arenos“ akcininke buvusiai viešajai įstaigai Kauno „Žalgirio“ rėmėjas, valdančiai Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą, liko 23,85 proc. akcijų.

Paaiškėjo, kad „Kauno arenos“ įstatinis kapitalas padidintas nepaisant to, jog visos bendrovės akcijos buvo įkeistos žlugusiam Ūkio bankui. Todėl po Ūkio banko suskaidymo vadinamąjį „blogąjį banką“ valdantis laikinasis administratorius Adomas Audickas praėjusį mėnesį kreipėsi į Kauno apylinkės teismą prašydamas pripažinti negaliojančiais „Kauno arenos“ įstatinio kapitalo padidinimo sandorius.

„Kauno arenos“ direktorė Angelė Dementavičiūtė, kuri yra ir VŠĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas valdybos narė, komentuoti situacijos nepanoro, pasiteisinusi, jog dalyvauja teismo posėdyje ir negali kalbėti.

Pretenzijų dėl „Kauno arenos“ akcijų emisijos turi ir Nemuno saloje iškilusios daugiafunkcinės arenos statybas finansavusi Kauno savivaldybė. Pagal 2010 metais pasirašytą koncesijos sutartį arenos valdytojai sprendimą padidinti įstatinį kapitalą privalėjo suderinti su savivaldybe, tačiau to nepadarė.

Yra esminių koncesijos sutarties pažeidimų. Koncesininkas buvo apie tai informuotas ir duota laiko tuos pažeidimus ištaisyti, bet tai nebuvo padaryta. Ar gali būti keičiamas koncesininkas? Dabar to nepasakysiu, galimi keli sprendimų variantai. Iki šios savaitės pabaigos vienas iš jų tikrai bus priimtas. Turime nemažai koncesijų patirčių ir žinome, ką daryti, jei kita pusė nevykdo savo įsipareigojimų“, – kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA