Valdžia vėl žada apšviesti dvidešimtmetį tamsoje skendintį Baltų prospektą – Kas vyksta Kaune

Valdžia vėl žada apšviesti dvidešimtmetį tamsoje skendintį Baltų prospektą

Kauno miesto tarybos kolegija pritarė sprendimui apšviesti Baltų prospektą. Pavojingoje atkarpoje tarp Kauno Klinikinės ligoninės ir Žemaičių pl. planuojama įrengti beveik šimtą šviestuvų, skelbia miesto savivaldybė.

2004 m. buvo parengtas troleibusų linijos nuo Varnių tilto į Šilainių gyvenamąjį mikrorajoną nutiesimo techninis projektas. Šiame techniniame projekte apšvietimas suprojektuotas ant troleibusų kontaktiniam tinklui skirtų atramų.

Kauno miesto savivaldybei priėmus sprendimą netiesti troleibusų linijos į Šilainių mikrorajoną, siekiant įrengti apšvietimą Baltų pr., techninį projektą būtina pakoreguoti. Naujas projektas bus parengtas iki šių metų liepos mėnesio, o realūs apšvietimo įrengimo darbai baigti per vienerius metus.

„Troleibusų linijos tiesti nebeapsimoka, visi pasaulyje šiuo metu orientuojasi į ekonomiškus hibridinius autobusus. Nepaisant to, apšvietimą šioje atkarpoje būtina kuo greičiau įrengti”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Baltų pr. planuojama įrengti 80 vienetų šviestuvų. Vieno šviestuvo kaina siekia iki 3 tūkst. Lt, o bendra apšvietimo projekto kaina – apie 2 mln. Lt.

Priminsime, kad jau ir anksčiau miesto valdžia, ypatingai po nutikusių skaudžių įvykių neapšviestoje itin judrioje Baltų prospekto dalyje, ne kartą žadėjo šioje vietoje įrengti apšvietimą, tačiau pažadai iki šiol taip ir liko pažadais. Dar 2011-ųjų pabaigoje, neapšviestoje perėjoje buvo partrenktas ir mirtinai sužalotas 71-erių vyriškis. Nors po šio įvykio politikai ir pažadėjo, kad apšvietimo klausimas bus sprendžiamas nedelsiant, buvo įrengtas tik laikinas apšvietimas prie krauju pažymėtos perėjos. Praėjusių metų lapkritį Baltų prospekte buvo partrenktas dar vienas pagyvenęs vyriškis, o vairuotojas iš įvykio vietos, skendinčios tamsoje, pabėgo.

Saugaus eismo komisija net sumažino leistiną greitį neapšviestame Baltų prospekte: nuo praėjusių metų rudens vietoj galiojusio 70km/h greičio jis sumažintas iki 50 km/h.

Dėl šio prospekto apšvietimo gyventojai anksčiau rašė raštus ir prašymus, tad jei Baltų prospektas, vedantis į ligoninę bus apšviestas, gyventojai galės džiaugtis, kad jų šauksmas neliko neišgirstas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA