„Kauno arkos” bendruomenė pradėjo auginti ypatingą medį – Kas vyksta Kaune

„Kauno arkos” bendruomenė pradėjo auginti ypatingą medį

„Kauno arkos" bendruomenė švenčia Kaimynų dieną.

Gegužės 23 d. „Kauno arkos” bendruomenės dienos centre Sargėnuose šaknis įleido ypatingas – Bendrystės – medis. Penktadienį bendruomenėje vykusioje Kaimynų dienos šventėje šis medis simboliškai prigijo.

Kaimynų diena „Kauno arkos“ bendruomenėje – tai kasmetinė šventė, į kurią pakviečiami visi norintieji susipažinti, susitikti, pabendrauti ir pabūti bendrystėje. Kaimynų dienos metu vyksta įvairūs užsiėmimai, pažintinės ekskursijos bendruomenės Socialinės globos dienos centre ir Socialinėse dirbtuvėse. Renginio metu galima įsigyti čia pat pagamintų rankų darbo gaminių, pasivaišinti gėrimais ir užkandžiais.

Į šventę susirinkus bendruomenės nariams, draugams ir svečiams vyko naujojo Bendrystės medžio pristatymas.

Medžio projektą suplanavo ir įgyvendino Kauno Kolegijos Pramoninio dizaino inžinerijos studijų programos baigiamojo kurso studentas Justinas Mažeika, projekto vadovas – Vytautas Čapas.

„Šio projekto esmė – sukurti bendrystės erdvę“, – teigė V. Čapas.

J. Mažeika atviravo ieškojęs tokio projekto, kuris atneštų realią naudą organizacijai.

„Kai atvykau į „Kauno arką“ – iškarto pajutau, noriu sukurti kažką ypatingo“, – sakė J. Mažeika.

Projekto planavimo etape vyko nuolatinė diskusija. J. Mažeika sukūrė kelias bendrystės medžio vizualizacijas, o „Kauno arkos“ bendruomenės nariai išreiškė savo nuomonę balsuodami už labiausiai patikusio medžio projektą.

Bendrystės medis buvo pagamintas iš klijuotos beržo faneros. Medžio kontūrai ir šakos su lapeliais buvo kruopščiai išpjaustytos su triašėmis CNC frezavimo staklėmis. Vėliau medis buvo nušlifuotas ir padengtas alyva. J. Mažeika pagamino ir kryžių – centrinę bendrystės medžio ašį, kuris buvo kuriamas iš dirbtinio akmens „Corian“, dar žinomo kaip lietas marmuras ar granitas. Įmontuotas į bendrystės medžio kamieną jis simbolizuoja šios bendruomenės vertybę – tikėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA