Kaune galimai išžaginta moteris: įtariamasis sulaikytas – Kas vyksta Kaune

Kaune galimai išžaginta moteris: įtariamasis sulaikytas

Policijos atvirų durų diena
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po aktyvių paieškų nustatė ir sulaikė vyrą, kuris prieš mažiau nei mėnesį Kaune galimai išžagino nepažįstamą moterį.

Praėjusio mėnesio pabaigoje gautas pranešimas, kad balandžio 28 d. apie 23.00 val. Kaune, Savanorių pr., vyras, panaudodamas fizinę jėgą, privertė lytiškai santykiauti moterį.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, nukentėjusioji kitos dienos vakarą kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir ėmėsi visų priemonių siekiant išaiškinti įvykdytą nusikalstamą veiką.

Intensyvus tyrimas, nors ir komplikuotas dėl nuošalesnės vietos ir liudininkų nebuvimo, atnešė sėkmingus rezultatus. Kai nustatytas vyras (gim. 1987 m.), galimai neįtarė ir nesitikėjo, kad yra ieškomas ir bus suimtas, vakar, gegužės 23 dienos rytą, buvo sulaikytas Kaune. Vyras anksčiau žinomas policijos pareigūnams už turtinius nusikaltimus.

Kauno apskr. VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. ir 150 str. 1 d. Už nusikalstamą veiką asmeniui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Tyrimą organizuojančios ir jam vadovaujančios Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorės prašymu kauniečiui, kuris galimai išžagino moterį, skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Policijos pareigūnai ragina nukentėjusius, kurie patyrė seksualinį priekabiavimą, prievartavimą ar panašiai, neslėpti ir apie tai pranešti kuo skubiau policijai skambinant telefonu 112 arba elektroninių paslaugų sistemoje ePolicija (www.epolicija.lt).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA