„Namučių“ kvartalas kviečia į atvirų durų dienas: apie viską – iš būsimų kaimynų lūpų – Kas vyksta Kaune

„Namučių“ kvartalas kviečia į atvirų durų dienas: apie viską – iš būsimų kaimynų lūpų

Jonučių II kaime statomame daugiabučių kvartale „Namučiai“ jau nupirkta ar rezervuota daugiau kaip 90 proc. pastatytų butų, tačiau norintys įsikurti nuostabios gamtos ir išpuoselėtos infrastruktūros apsuptyje jau gali rezervuoti būstus pradėtame statyti paskutiniame pirmojo projekto etapo name. O savo akimis įsitikinti „Namučių“ kvartalo privalumais bus galima gegužės 31 d. rengiamame atvirų durų renginyje ir Kaimynų dienos šventėje.

Artėjant prognozuojamam Europos centrinio banko bazinių palūkanų normų mažinimui, auga ir lietuvių noras įsigyti nuosavą būstą. Tokios tendencijos matomos ir Kauno rajono Jonučių II gyvenvietės daugiabučių namų kvartale „Namučiai“.

Šiomis dienomis „Namučiuose“ pradėtas statyti šeštasis namas, kuriame iš viso bus 40 butų. Jų pardavimus organizuojančios bendrovės „Juda NT“ bendraįkūrėjas Juras Sadauskas sako, kad nors kol kas tik liejami šio pastato pamatai, keletas būsimų būstų jau rezervuoti.

Tuo metu jau pastatytuose „Namučių“ kvartalo daugiabučiuose butai baigiami išgraibstyti. Iš viso penkiuose ligšioliniuose „Namučių“ daugiabučiuose įrengta 170 butų, iš jų laisvų likę tik apie 10.

Pašnekovo kvartalo populiarumas nestebina. Naujakurius čia traukia A+ energetinės klasės būstai už prieinamą kainą, galimybė rinktis dalinę arba pilną apdailą, erdvios aikštelės su galimybę įsirengti kroviklį elektromobiliui, jaukūs kiemeliai ir balkonai, sutvarkyta infrastruktūra. Papildomo žavesio gyvenimui „Namučiuose“ suteikia pernai įrengtas naujas parkas, kuris pavasariškai sužydėjo ir tapo gyventojų traukos vieta, kurioje kuriasi bendruomenė ir gimsta naujos tradicijos. Ir visa tai vos keliolika minučių kelio nuo Kauno centro.

Gegužės 31 d., penktadienį, įsitikinti gyvenimo „Namučiuose“ kokybe galės visi norintys, kadangi projekto vystytojai pakvies į Kaimynų dienos proga rengiamą šventę, kurioje pramogos lauks ne tik besidairančiųjų naujo būsto, bet ir jų vaikų ir net augintinių.

„Namučių“ kvartalas / Organizatorių nuotr.

„Namučių“ kvartalo durys visiems atsivers vidurdienį, o svečiai bus kviečiami atvykti iki pat 20 valandos. Jų lauks ne tik galimybė apžiūrėti kvartalą ir jame įrengtus butus, bet ir dalyvauti sveikatingumo paskaitose ir mankštose, stebėti šunų dresūros mokyklos auklėtinių pasirodymą ir iš profesionalių dresuotojų pasisemti žinių, kurios pravers laiką leidžiant su savo augintiniais.

Kaimynų dienos renginiai „Namučių kvartale“:

• 12-20 val. – Atviros durys;

• 15.20-15.50 val. – Gyvensenos medicinos gydytojos, sporto trenerės Karolinos Kulinskaitės paskaita „Sporto įtaka ligų prevencijai“;

• 16-16.45 val. – Mankštos vaikams ir suaugusiems, kurioms vadovauja profesionalios sporto trenerės Emilija Pažėraitė ir Karolina Kulinskaitė;

• 17.30-18.30 val. – Šunų dresūros mokyklos „Reksas“ šuniukų pasirodymas;

• 18.45-19.30 val. – Šunų dresūros mokyklos „Reksas“ šuniukų dresūros pamokėlė.

Renginyje dalyvaus ir bankų atstovai ir parko lankytojus konsultuos visais būsto finansavimo klausimais.

Dėl pasirinkimo nesigailėjo nė karto

Į atvirų durų dieną „Namučiuose“ atvykę kauniečiai galės pabendrauti ir su šio kvartalo gyventojais, o šie sako, kad potencialių naujakurių svetingai laukia ir yra pasiruošę aprodyti viską, kas čia gyvenant labiausiai džiugina.

Štai prieš pusmetį namą Panemunėje į butą „Namučių“ kvartale iškeitusi senjorė Ramunė tikina, kad dėl tokio sprendimo nė karto nepasigailėjo, o ir aplankantys draugai bei giminaičiai negaili pagyrų moters pasirinkimui.

„Butas pirmame aukšte, tad priklauso terasa, galima išeiti pasėdėti ant pievelės su kavos puodeliu. Kaimynai draugiški, visi sutariame, pabendraujame“, – pasakoja Ramunė.

Ji ypač džiaugiasi puoselėjamu parku, kurį išnaudoja kasdieniam ritualui – valandos trukmės pasivaikščiojimui.

„Namučių“ kvartalas / Organizatorių nuotr.

Parkas puikiai sutvarkytas, įrengti labai geri takeliai, o ir gamtos jausmo nepritrūksta – vaikštai, visokie paukščiai čiulba, gegutės kukuoja“, – džiaugiasi „Namučių“ gyventoja.

Jai pritaria ir šiame kvartale įsikūrusi sporto trenerė Karolina. Ji sako, kad gyvenimą „Namučiuose“ visų pirma pasirinko dėl ypač patrauklaus kainos ir kokybės santykio, bet netrukus pamatė ir kitus šio kvartalo privalumus.

„Man buvo labai svarbu, kad šalia namų būtų sporto ir šunų aikštelės. Visa tai čia turiu. Pati esu trenerė, tad sporto aikštelėje praleidžiu daug laiko, visai šalia savo aikštelėje žaidžia šunys, labai smagu“, – pasakoja Karolina.

Ji džiaugiasi ir tuo, kad greitu bei patogiu susisiekimu su Kauno centru: „Nors gyveni gamtos apsuptyje ir turi labai daug privatumo, kartu esi visai netoli miesto judesio ir gali visa tai puikiai derinti.“

Karolina džiaugiasi ir draugiška „Namučių“ kaimynyste. Ji patikina, kad visi šio kvartalo gyventojai tampa vis artimesni, daug bendrauja ir kuria naujas bendras tradicijas.

Nebijo pirkti iš brėžinių

Šiuo metu pradėtame statyti paskutiniame pirmojo etapo name bus įrengti butai, atitiksiantys kiekvieno poreikius ir finansines galimybes. Jų plotas prasidės nuo 37 kv. metrų, o kaina – nuo mažiau nei 70 tūkst. eurų.

„Tik prieš nepilną mėnesį pasiūlėme galimybę šiame daugiabutyje rezervuoti butus ir keletą rezervacijų jau turime. Tai rodo, kad žmonės nebijo pirkti būsto „Namučiuose“ iš brėžinių. Nes tai yra patikimas projektas su aiškia vizija, o esami gyventojai kvartalą drąsiai rekomenduoja visiems savo draugams ir giminaičiams“, – teigia J. Sadauskas.

Pastebima, kad labai didelė „Namučių“ naujakurių dalis renkasi butus su pilna apdaila, kadangi projekto vystytojas ir šiam turto elementui suteikia visas garantijas. Žmonės tokiu būdu taupo savo laiką ir pinigus, nes jiems nereikia rūpintis atskirų meistrų samdymu, jų padaryto broko taisymu ir panašiai.

„Namučių“ kvartalo parkas / Organizatorių nuotr.

Parkas buria bendruomenę

„Namučių“ vystytojai rūpinasi ne tik pastatais ir jų vidumi, bet ir aplinka. Investuotojai praėjusiais metais už savo lėšas įrengtą parką perdavė Kauno rajono savivaldybei, tačiau jo nepamiršo ir toliau rūpinasi, kad tiek „Namučių“ gyventojai, tiek kiti jų kaimynai Jonučių gyvenvietėje galėtų džiaugtis gamtos apsuptimi.

„Nors parko administravimą perleidome, toliau prižiūrime, kad jame būtų palaikoma tvarka, planuojame papildomas investicijas gyventojų labui. O pats parkas jau žaliuoja ir jame nuolat pilna tiek vyresnio amžiaus žmonių, tiek vaikų, naminių gyvūnų. Parku džiaugiasi ne tik „Namučių“ gyventojai, bet ir visa Jonučių bendruomenė“, – pasakoja „Namučių“ projekto vadovas Tadas Galminas.

Be to, „Namučių“ vystytojai kartu su Kauno rajono savivaldybe rūpinasi viešojo transporto užtikrinimu, gatvių infrastruktūra, kad net ir augant Jonučių gyventojų skaičiui, judėjimas gyvenvietėje ir susisiekimas su Kauno miestu gerėtų, būtų sklandus ir patogus. Planuojant investicijas atsižvelgiama ir į gyventojų nuomonę, nes būtent jie geriausiai žino, kur reikėtų nutiesti naują takelį ar kokią gatvę paremontuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA