Naujoje parodoje – visa tiesa apie žymaus austrų simbolisto Gustavo Klimto gyvenimą | Kas vyksta Kaune

Naujoje parodoje – visa tiesa apie žymaus austrų simbolisto Gustavo Klimto gyvenimą

Užsienio spaudos nuotr.

Nuo sausio 7 d. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, II a. fojė) veikia paroda, skirta austrų dailininkui simbolistui Gustavui Klimtui (1862–1918 m.). Ekspozicija veiks iki sausio 31 d.

Vienoje gyvenusio ir kūrusio Gustavo Klimto kūryboje galime atsekti kelią nuo istorizmo iki abstrakcionizmo. Alegoriniai paveikslai su erotikos prieskoniu, kvapą gniaužiančios freskos ir piešiniai – tik dalis vieno žymiausių Vienos secesijos atstovo kūrybinio palikimo. XIX ir XX a. sandūros Vienoje klestėjęs vaizduojamasis menas, literatūra, muzika, architektūra ir mokslas darė didžiulę įtaką žymiajam kūrėjui, suteikė jo darbams išskirtinumo. Kompozitorius Josefas Hofmanas (Josef Hoffmann), architektai Otas Vagneris (Otto Wagner) ir Josefas Maria Olbrichas (Joseph Maria Olbrich), dailininkai Ričardas Gerstlas (Richard Gerstl), Egonas Šylė (Egon Schiele) ir Oskaras Kokoška (Oskar Kokoschka) – tai tik kelios asmenybės, su kuriomis bendravo Gustavas Klimtas. Ši grupė menininkų tapo moderno krikštatėviais, vis dar darančiais įtaką kūrėjams visame pasaulyje.

Parodoje, parengtoje minint 150-ąsias Gustavo Klimto gimimo metines, apžvelgiami kūrėjo dailininko novatoriaus kūrybos etapai, pagrindiniai bruožai. Taip pat gausu informacijos apie Gustavo Klimto asmenybę, gyvenimo peripetijas, menininko draugų, rėmėjų ratą ir kt.

Parodos rengėjai – Austrijos Respublikos ambasada Lietuvoje (kuratorė – Sandra Tretter).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA