Zoologijos sode atidaromas ūdrų voljeras | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sode atidaromas ūdrų voljeras

SXC nuotr.

Šį šeštadienį, lapkričio 10 d. 13 valandą skelbiamas ūdrų voljero atidarymas. Jame gyvens porelė ūdrų, kurios atvyko į Lietuvos zoologijos sodą 2010 metais. Patinas gimęs 2008 metų birželio 6 dieną Vokietijoje Miuncheno zoologijos sode, o patelė – 2008 metų birželio 13 dieną Šveicarijoje Ciuricho zoologijos sode, skelbia Lietuvos zoologijos sodas.

Voljero renovacijos darbams ir medžiagoms paramą skyrė UAB ,,Intermaze“, projektą parengė AB ,,YIT Kausta“, stogui dangą padovanojo UAB ,,Eternit Baltic“, o stiklus voljerui – UAB ,,Stiklita“.

Šiame voljere, pastatytame dar prieškario metais, gyveno ir veisėsi rudieji lokiai. Tarp jų buvo ir įžymi artistė meškutė Nida, kuri 1975 metais filmavosi režisieriaus Petro Abukevičiaus dokumentiniame seriale ,,Meškutės Nidos nuotykiai“. Per šį laikotarpį voljeras paseno, nebeatitiko Europos Bendrijos Tarybos Direktyvos dėl laukinių gyvūnų laikymo zoologijos soduose ir gyvūnų gerovės sąlygų. Todėl tuo metu jame gyvenęs rudasis meškinas Mišelis 2005 metų gegužės mėnesį išvyko iš Lietuvos zoologijos sodo į erdvesnius namus.

Ne vienerius metus voljeras išbuvo tuščias, kol 2011 metais nuspręsta jį pritaikyti ūdroms. Voljero renovacija buvo pradėta šį pavasarį, o nuo lapkričio 10 dienos jame lankytojai jau matys ūdras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA