Kauno oro uoste evakuoti keleiviai: pranešta apie sprogmenį | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste evakuoti keleiviai: pranešta apie sprogmenį

Kas vyksta Kaune, BNS 2023/01/23 09:38

Pirmadienio rytą į kelionę išsiruošę gyventojai negali patekti į Kauno oro uostą. Skaitytojai informuoja apie uždarytus įvažiavimus, matyti daug pareigūnų.

„Kauno oro uostas uždarytas, visus varo lauk. Sako, kad anoniminis skambutis, bomba”, – pirmadienio rytą pranešta „Kas vyksta Kaune” grupėje.

Internautai teigia, kad tarnybų sujudimas pastebimas ir Vilniaus oro uoste.

„Tas pats ir Vilniui. Arba kažkas juokauja arba bus bajerių”, – rašoma grupėje.

Tuo metu Lietuvos oro uostai praneša, kad gavus informacijos apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uostuose buvo evakuoti keleiviai.

Pasak pranešimo, pirminė informaciją apie galimą sprogmenį gauta apie 8 val. ryte. Informacijoje nebuvo nurodytas konkretus Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uostas.

Užtvertas įvažiavimas į Kauno oro uostą / Skaitytojo nuotr.

Lietuvos oro uostų aviacijos saugumo specialistai iškart informavo visas specialiąsias tarnybas atitinkamuose regionuose apie galimą grėsmę.

Specialiosios tarnybos vykdė grėsmės vertinimą visuose oro uostuose, vyko nuodugnus keleivių terminalų patikrinimas, keleiviai buvo laikinai evakuoti iš laukimo erdvių visuose Lietuvos oro uostuose.

Pranešama, kad šiuo metu keleiviai jau leidžiami grįžti atgal į laukimo erdves Vilniaus oro uosto terminaluose. Kauno ir Palangos oro uostuose specialiosios tarnybos dar vykdo erdvių patikrą.

Pasak Lietuvos oro uostų, skrydžiai ir kitos operacijos nebuvo stabdomos nei viename oro uoste.

Papildyta 09.45 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” nurodė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinti pareigūnė, Kauno oro uoste nebuvo įvestas planas Skydas.

„Planas Skydas atšauktas, kadangi nėra aišku, kuriame oro uoste gali būti padėti sprogmenys. Aviacijos saugumas atlieka patikrinimą, o policija vykdo perimetro apsaugą”, – portalui teigė pareigūnė.

Jos duomenimis, elektroninio laiško apie padėtą sprogmenį Lietuvos oro uostų administracija sulaukė 8.45 val.

Papildyta 10.08 val.

Bus aiškinamasi, kam priklauso elektroninis paštas, pranešė Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė.

„Planas Skydas nė viename iš oro uostų nebuvo įvestas, o elektroninis laiškas turi paštą, bet nėra nustatyta, kam jis priklauso, ar iš kokio serverio. Sunku pasakyti terminą, per kiek nustatoma. Kai skambutis – greičiau, elektroninis paštas – gal kiek ilgiau“, – sakė policijos atstovė.

Anot jos, gavus informaciją oro uostuose lankėsi kinologai su šunimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA