Paaiškėjo, kuriose Kauno mokyklose bus grįžtama iš nuotolinio ugdymo | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kuriose Kauno mokyklose bus grįžtama iš nuotolinio ugdymo

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Sėkmingai Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje vykstantis eksperimentas, kurio metu atnaujintas kontaktinis pradinukų ugdymas, leidžia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) pasiteisinusį grįžimo iš nuotolinio ugdymo modelį siūlyti ir kitoms šalies mokykloms. Antradienį apie norą grįžti iš nuotolinio ugdymo  pareiškė keturios Kauno mokyklos.

Kaip praneša ŠMSM, antradienį pageidavimą grįžti prie Vilniuje išbandyto kontaktinio pradinukų ugdymo metodo pareiškė 59 Lietuvos švietimo įstaigos. Iš 60 savivaldybių pageidavimus pateikė mažiau nei pusė – 25, tarp kurių ir Kauno miestas.

Kaip informavo Kauno miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyrius, trečiadienį ryte Kaune vyks pasitarimas, kurio metu bus svarstoma, kurios mokyklos, kokia tvarka ir nuo kada galės atnaujinti kontaktinį pradinį ugdymą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, pasinaudoti Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje taikomu metodu, kuomet ugdymas atnaujinamas su sąlyga, jog vyks nuolatinis moksleivių ir pedagogų šeimų testavimas Kaune pageidauja Panemunės pradinė mokykla, Karalienės Mortos mokykla, Erudito licėjus ir Šiaurės licėjaus Kauno skyrius.

Vyriausybės ir Vilniaus savivaldybės sprendimu, kontaktinis pradinukų ugdymas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje atnaujintas prieš daugiau nei dvi savaites, o moksleivių ir pedagogų šeimų testavimui Vilniuje buvo naudojamas kaupinių tyrimu metodas.

Kaip rašo ŠMSM, tiriant šiuo metodu į vieną kaupinį, paprastai – mėgintuvėlį, surenkama daugiausia iki 5 žmonių ėminių. Ėminiai šiuo atveju imami ne iš nosiaryklės, o iš nosies, taigi tyrimas yra neskausmingas, mažiau nemalonus nei įprastas PRG testas. Jei kaupinio atsakymas teigiamas, yra susisiekiama su tais asmenimis, kurių ėminiai buvo kaupinyje, ir jie pakartotinai tiriami jau PRG testu.

Kokiu būdu vyks į kontaktinį ugdymo procesą ketinančių sugrįžti Kauno mokyklų moksleivių ir pedagogų testavimas Kauno savivaldybė apsispręs trečiadienį, tvarką dar turės patvirtinti ir ŠMSM.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė KTU Inžinerijos licėjaus direktorius Dainius Žvirdauskas, jo vadovaujama mokykla laikosi pozicijos atnaujinti kontaktinį ugdymą pagal Vyriausybės rekomendacijas, kai sergamumo rodikliai nukris žemiau 300 kasdien koronavirusu susergančių asmenų ribos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA