Tarpukariu dvelkiantį butą įsigiję kauniečiai atvėrė namų duris | Kas vyksta Kaune

Tarpukariu dvelkiantį butą įsigiję kauniečiai atvėrė namų duris

Stop kadras

Tarpukario interjerą ir dvasią išsaugojęs pastatas pačiame Kauno centre sužavėjo du kauniečius – nusprendę įsigyti nostalgijos kupiną butą, verslininkai puoselėja neeilines buto paskirties idėjas.

Du jauni Kauno verslininkai, Karolis Banys ir Petras Gaidamavičius, šį architektūros paveldą įsigijo su idėja rengti laikinas parodas, teatro spektaklius arba kultūrinius renginius.

„Tai jokiu būdu nėra verslas, tai mūsų indėlis miestui. Savo duoklę Kaunui norime atiduoti sukurdami galimybę susipažinti su miesto architektūra ir būdingais tarpukario laikotarpio interjerais.“ – „Kaunas 2022“ rašė prieš daugiau nei metus butą įsigiję naujieji savininkai.

„Per mūsų estetinę prizmę, šis namas vienas iš įdomiausių ir gražiausių mieste, esantis Gedimino ir K. Donelaičio gatvių sankirtoje“, – pasakojimą pradeda jaunas verslininkas Karolis Banys.

Pastatą suprojektavo Edmundas Alfonsas Frykas, pastato užsakovas Pranas Gudavičius. Šis namas iškilo 1929 metais.

„Įėję į šį butą radome įspūdingus buvusius šeimininkus – papirko pats buto išplanavimas, kuris tiesiogiai siejasi su praėjusio amžiaus kultūra. Šiame name, nepaisant visų istorinių peripetijų, išliko autentiškas buto išplanavimas ir tai sudaro didelę autentikos dalį“, – susižavėjimą pastato autentiškumu reiškė K. Banys.

Spalvos, kuriomis nudažyti kambariai, yra tokios pačios kaip 1929 metais – tai yra pirmieji šio buto dažų sluoksniai.

„Šventėme šio namo 90-metį ir nusprendėme šio buto restauraciją pradėti nuo vakarėlio, kurio metu galėtų atvykti paveldo mylėtojai ir autentiškoje aplinkoje pasijusti kaip 1929 metais“, – apie gražią namo pastatymo sukakties paminėjimo idėją pasakojo Karolis.

„Norėtųsi daugiau tokių susitikimų, kurių metu gali susipažinti su žmonėmis, kurie domisi tuo pačiu ir yra panašūs į tave. Tokiu būdu gali sužinoti daugiau nei žinojai iki šiol ir tai gali pakeisti įsitikinimus, požiūrį bei padėti gilinti žinias. Tai yra labai svarbu norint tobulėti“. – Teigė K. Banys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA