A. Lingis – niekada minios nevengęs jaunuolis Kaune ėmė kurti sporto komuną – Kas vyksta Kaune

A. Lingis – niekada minios nevengęs jaunuolis Kaune ėmė kurti sporto komuną

Indrėja Terė 2024/05/09 08:42
Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.
Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.

Kaunietį Artūrą Lingį lengvai atpažįsta artimos kartos žmonės savo gyvenimą gimtame mieste projektuojantis vyras nuo jaunų dienų pasižymi pramogų organizacijomis. Atkaklus dalyvis šiandien savo dėmesį skiria karjerai transporto paslaugų struktūroje, saviugdai bei sportui. Patyrus jautrius išgyvenimus, radikaliai pakeitė gyvenimo būdą ir savo laisvą laiką dotuoja bendruomenės kūrybai.

Kas yra Artūras Lingis?

„Geras klausimas. Nuodugniai į jį sau dar nesu atsakęs. Vis dar vyksta paieškos, vis ieškau, kas iš tiesų aš manau esąs. Greičiausiai, kaip ir kiekvienas žmogus, su tam tikru gyvenimo etapu, pranokstu ankstesnę asmenybę. Šiuo metu esu motyvuotas sportininkas, mėgėjiškai siekiantis aplenkti patį save ir tuo pačiu metu į bendruomenę suburti bendraminčius. Esu įsitikinęs, kad tai gali pakeisti kiekvieno kasdienybę ir pastūmėti kurti gražesnį rytojų“, – dalinasi Artūras Lingis.

Ar laikai save kūrėju?

„Šiuo metu išgyvenu savo renesanso laikotarpį, kadangi senokai primirštas noras kurti ir taip išreikšti vidinę fantaziją įnirtingai veržiasi į dienos šviesą. Kasdienoje esu organizacinio pobūdžio pardavimų srities ekspertas, tai profesinė kūryba, kurioje mažai laisvės, daugiau struktūros ir loginio mąstymo. Taip laisvas laikas virsta atsvara, kuriu planus ir idėjas, galinčias suteikti pridėtinės vertės mano kompanijai, o galbūt vieną dieną ir platesnei auditorijai“, – atsako.

Dabartiniai veiksmai sporto bendruomenės kūryba leidžia nuspėti, kad komunos reikšmė tavo gyvenime užima svarbią vietą. Kaip tai vertini tu?

„Bendruomenė mano gyvenime visada buvo svarbi. Vienokia ar kitokia, ji mane veda visuose gyvenimo posūkiuose. Buvo laikai, kai bręsdamas bandžiau pritapti ir savo vietos ieškojau kontrastingose kompanijose. Ne visada pavykdavo, todėl jos keitėsi kartu su manimi. Atėjo laikas ir aš inicijavau idėją sukurti bendruomenę, kuriai galėčiau suteikti motyvacijos ir bendra aktyvia veikla inspiruoti keisti laisvalaikį ar kasdienius įpročius. Tai tik įrodo, kad komuna mano gyvenime užima pirminę poziciją“, – pabrėžia Artūras.

Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.
Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.

Ko reikia bendruomenei kurti? Tavo patirtis?

„Mintis apie „Temple Social Club“ kilo išgyvenant asmeninius išbandymus su kuriais susiduria dažnas žmogus, taip sportas tapo mano gyvenimo ir emocinio intelekto „treneriu“. Pamenu pirmuosius išbėgimus – jie visai nebuvo „skanūs“. Žinių bagažas nedidelis, kiek surandi informacijos internete, tiek bandai įsisavinti, dar nesuprasdamas, kad tikrai ne viskas pritaikoma tavo kūnui.

Vis dažniau susidurdamas su tokiomis situacijomis imi remtis į aplinką, čia padėjo pažintys iš senųjų naktinės scenos laikų, ypatingai Vaidas Blanka – linkėjimai jam! Jis stipriai prisidėjo prie mano tobulėjimo ir žinių bagažo pildymo. Ėmiau vis daugiau ir lengviau suprasti, o sportas tapo mano kasdienis įprotis. Tuomet, mano aktyvus ir net labai aktyvus laisvalaikis sudomino ir draugus bei pažįstamus.

Prasidėjo tikslų ir jų siekimo etapas, noras „Kauno maratone“ išbėgti pusmaratonio distanciją, pavirto į norą įveikti olimpinę triatlono trasą, o vėliau ir „Iron Man“ distancijas. Draugai ir pažįstami, su kuriais tuo metu turėjome pastoviai sportuojančių grupę, besidalinančią informacija bei rezultatais, padėjo man suprasti, kaip tai pasiekti. Tuomet ir kilo mintis tai performuoti į didesnę bendruomenę. Motyvas skatinti, apie tai svajojančius, bet valios ar drąsos pritrūkstančius, žmones žadėjo gerą karmos taškų skaičių“, – prisimena sportininkas.

Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.
Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.

Asmeninė patirtis leidžia suprasti, ko reikia, kad suburtum komuną, bet ar galėtum atsakyti, koks žmogus kuria pridėtinę vertę jai?

„Tai drąsus, iš lovos lipantis ar nuo sofos besikeliantis ir kartu su mumis bėgantis žmogus, nepaisantis stipraus vėjo ar lietaus. Jis atviras ir lankstus, noriai bendraujantis su naujais veidais. Visa mano kuriamos bendruomenės idėja ir kilo iš problemos, jog žmonės stipriai atprato bendrauti gyvai, ypatingai per paskutinius išbandymų metus. Dabar, rodos, viskas vyksta socialiniuose tinkluose, norisi daugiau realaus kontakto.

Dažnai susitikimus pradedu įžanginėmis mintimis, linkėjimais pasidžiaugti, kad nugalėjote save ir čia atėjote, jų pabaigoje primenant pabendrauti ir susipažinti nors su vienu nepažįstamu žmogumi. Tokiu būdu patys dalyviai kuria vertę sau ir komunai“, – dalinasi „Temple“ sporto bendruomenės įkūrėjas Artūras.

Kaip tokiu žmogumi tapti?

„Kiekvienas iš mūsų jau toks yra. Tam nereik didelių pastangų ar papildomų įgūdžių. Noras pradėti, mokytis, dalintis ir augti kartu yra viskas ko reikia žmogui norinčiam būti šios bendruomenės dalimi“, – atsako.

Ar Kaune sutinki daug tokių žmonių?

„Tikrai taip, manau su laiku mūsų būrys įrodys, kad kauniečiai labai vieningi žmonės ir ne tik dėl „Žalgirio“, kuomet mūsų miesto krepšinio komandos palaikymo sirgaliai išskiriami karščiausiais visoje Lietuvoje. Tiesa, pats einu beveik į visas „Žalgirio“ varžybas ir turbūt man pritars labai daug žmonių, kad ta atmosfera kurią gali pajausti arenoje – neatkartojama.

Kartelė aukšta, tačiau pirmame renginyje susirinko virš 30 bėgančiųjų, o tai uždavė labai gerą toną, leidžiantį tikėti, kad galime suburti labai didelę ir šviesią aktyvių žmonių bendruomenę. Laikas parodys, bet tuo esu įsitikinęs jau dabar“, – šypsodamasis pasakoja Artūras.

Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.
Artūras Lingis ir bendraminčiai / Asm. albumo nuotr.

Kuo išsiskiria Kaunas ir jo komuna?

„Kaunas visada buvo ir bus mano miestas. Jei gyvenimas pasisuktų taip, kad nuspręsčiau jame nebegyventi, net neabejoju, kad visada norėsiu į jį sugrįžti. Aš čia gimiau, užaugau, patyriau pirmąją meilę ir gavau pirmuosius gyvenimo antausius, todėl šis miestas visada išliks mano širdyje kaip namai, kuriuose kūrėsi mano asmenybė.

Namai virto labai sparčiai augančiu ir tobulėjančiu miestu. Esu labai azartiškas, todėl man ypatingai smagu matyti, kaip mes keičiamės, vejamės, o gal kur jau ir pralenkėme sostinę bei kitus didžiuosius pasaulio miestus. Pokyčiai vyksta akimirksniu – nauji dviračių takai, parkai, baseinai bei „Mokslo salos“ projektas. Miesto žmogui kuriama visapusiškai vertinga erdvė.

Svarbiausiais bruožais išskirčiau, kad esame vieningi, palaikom ir prisidedam prie vienas kito ir paties miesto gerovės, nors linkę pabumbėti, bet savo žemelę mylintys bei labai patriotiški žmonės“, – šypsodamasis pasakoja Artūras.

 Kaip įsivaizduoji Kauną po 20 ar 50 metų?

„Dabartiniame etape, stengiuosi kuo mažiau žiūrėti į tolimą ateitį, bet jei apie svajones, tai norėčiau, kad miestas neprarastų tempo ir europietiškos krypties, būtų vis labiau patrauklus turizmo bei pasaulinių investicijų atžvilgiu.

Svajonės didelės – norėčiau, kad švietimas atrastų prasmę ir vertę kalbėti apie psichologinės būsenos bei vidinės stiprybės svarbą. Gaila, kai labai dažnai painiojama veiksnių pozicijų svarba“, – dalinasi sportininkas.

Artūras Lingis / Asm. albumo nuotr.
Artūras Lingis ir bendraminčiai / Asm. albumo nuotr.

Ar galima tikėtis tavo organizuojamų renginių ar kitų iniciatyvų?

„Tikrai taip, net šią vasarą mums pavyks suorganizuoti ir didesnių susibūrimų ne tik treniruotis, bet ir praleisti laisvalaikį kartu su šeimomis. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, todėl kviečiu nepraleisti naujienų“, – dalinasi sportininkas.

Tavo žinutė Kauno komunai?

„Leiskite sau gyventi! Tai toks geras dalykas, kurį supratęs pats, galiu pasidžiaugti – gyvenimas stoja į tinkamas vietas“, – atvirauja Artūras Lingis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA