Žmonių širdis suvirpinusi istorija: daugiau nei 50 metų trunkančią vyrų meilę internete liudija tūkstančiai | Kas vyksta Kaune

Žmonių širdis suvirpinusi istorija: daugiau nei 50 metų trunkančią vyrų meilę internete liudija tūkstančiai

delfi.lt 2024/04/19 14:43

Praėjusią savaitę humanistinėje santuokos ceremonijoje, įvykusioje Vilniuje, savo jau daugybę metų besitęsiančią meilę įtvirtino 70-metis Vitalius ir 85-erių Albinas. Dviejų vyrų istorija – gniaužia kvapą, o jų tvirtas ryšys sužavėjo ir ašarą šventės metu privertė išspausti ne vieną žinomą Lietuvos asmenybę. 52-ejus metus kartu gyvenančių Albino ir Vitaliaus santuokos liudijimą jau pasirašė virš 19 tūkstančių žmonių, o visi norintys – gali tai padaryti internete, skelbia portalas gayline.lt.

Dar penktadienį Vilniuje įvykusioje dviejų vyrų humanistinėje santuokos ceremonijoje netrūko itin jautrių akimirkų. Kaip anksčiau buvo rašoma portale Delfi, Vitaliaus ir Albino ryšio paliudyti susirinko apie 100 šalies žmonių.

„Mums jau per vėlu. Laikas negailestingas, mudu nejaunėjame ir nebeturime vilties pasinaudoti kada nors galbūt įtvirtintu partnerystės įstatymu. Šis, nors ir simbolinis, santykių įprasminimas mudviejų gyvenimo nepakeis. Mes liksime tokie, kokie buvę. Bet po ceremonijos jaučiamės sustiprėję, parodę, kad nieko nebebijome. Nebebijome būti savimi“, – širdį šventės svečiams atvėrė Vitalius.

Vestuvių akimirka / E. Gabalytės nuotr.

Kaip buvo skelbiama portale Delfi, Vitalius ir Albinas kartu išgyveno didelę dalį sovietmečio. Deja, Lietuvai atgavus nepriklausomybę, didelių pokyčių jų gyvenimo būdui pavojingoje sistemoje vyrai teigė nepamatę – pasistūmėta tik tiek, kad homoseksualūs santykiai nebėra kriminalinis nusikaltimas.

„Mes tik norime parodyti, kad esame lygiai tokie, kaip kiti. Norėtume teisinio mudviejų santykio pripažinimo, kad esame laisvi jausti tai, ką jaučiame, ko per 30 nepriklausomybės metų nepasiekta. Šiai ceremonijai ryžomės iš desperacijos, nes suprantame (matome), kad niekas stipriai nepasikeitė ir, ko gero, greitai nepasikeis“, – kalbėjo Vitalius.

Vestuvių akimirka / E. Gabalytės nuotr.

Ceremonijos dalyviai savo parašais liudijo Vitaliaus ir Albino ilgametį ryšį, tačiau prisidėti prie meilės liudijimo gali kiekvienas norintis, interneto pagalba, skelbia portalas gayline.lt. Tą padarė jau tūkstančiai žmonių, norinčių LGBTQ+ poroms padovanoti viltį ir parodyti, kad visi turi teisę mylėti.

Tapti šios meilės liudytojais gyventojai kviečiami skleisdami žinią socialiniuose tinkluose, dedant grotažymę #UzMeile ir pasirašant ant Vitaliaus bei Albino santuokos liudijimo internete, adresu: https://manoteises.lt/peticija/liudiju-meile/.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA