Šimtametės Zofijos iš Karmėlavos namus puošia jos pačios kurti rankdarbiai | Kas vyksta Kaune

Šimtametės Zofijos iš Karmėlavos namus puošia jos pačios kurti rankdarbiai

Kauno rajono savivaldybė turi gražią tradiciją sveikinti 100 metų sukaktį mininčius žmones. Šiandien paminėti garbingą jubiliejų savivaldybės komanda vyko į Karmėlavą, kur gyvena jubiliatė Zofija Mikalauskaitė-Jaruševičienė, rašo Kauno rajono savivaldybė.

Su 100-uoju gimtadieniu senolę sveikino Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Karmėlavos seniūno pavaduotoja, vykdanti seniūno pareigas Agnė Mozerienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

„Gyvenimo kelyje buvo visko – ir didelio džiaugsmo, ir netekties skausmo, bet Jūs nepraradote optimizmo ir meilės gyvenimui. Linkiu sveikatos, sielos ramybės ir šviesaus džiugesio sklidinų dienų“ – jubiliatę sveikino administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Zofija gimė balandžio 17 dieną Butkūnų kaime, Kupiškio rajone (Panevėžio apskritis) ūkininko šeimoje. Tėvas valdė 29 ha žemės. Šeimoje augo 3 dukterys: Elena, Zofija ir Vaclova. Vyriausia dukra Elena turėjo padėti tėvams valdyti ūkį, o jaunėlės buvo išleistos į mokslus.

1950 metais Zofija Mikalauskaitė baigė Žemės ūkio akademijos Agronomijos fakultetą. Įgijo mokslinio agronomo specialybę. Ilgus metus dirbo Žemėtvarkos projektavimo institute. 1964 metais pradėjo dirbti Žemės ūkio buhalterinės apskaitos technikume. Išleido į gyvenimą 90 auklėtinių, kurie, pasak jubiliatės dukros, labai mylėjo ir vertino savo dėstytoją, daug metų ir įvairiomis progomis rašydavo jai laiškus. Išėjusi į pensiją Zofija dirbo Prekybos ir pramonės rūmuose.

2004 metais su vyru atvyko gyventi į Karmėlavos seniūniją pas dukrą Audronę Jaruševičiūtę-Banienę ir žentą Eugenijų Banį. Zofija užaugino dukrą Audronę ir sūnų Kęstutį. Turi du anūkus ir du proanūkius. Senolė labai didžiuojasi savo vaikais ir anūkais. Anūkas Almantas – fizikos mokslininkas, dirba ir gyvena Australijoje, o anūkas Justas – saulės jėgainių gamybos įmonėje Vilniuje.

100-metės dukra patvirtino, kad mamos sveikata puiki, pasižymi gera atmintimi, tik silpniau girdi. „Mama visą gyvenimą užsiėmė rankdarbiais, siuvinėjimu, buvo labai darbšti“, – rodydama mamos darbus pasakojo dukra Audronė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA