Planuojate įsigyti būstą? Sužinokite, į ką atsižvelgti yra svarbiausia | Kas vyksta Kaune

Planuojate įsigyti būstą? Sužinokite, į ką atsižvelgti yra svarbiausia

Pranešimo autorių nuotr.

Naujo būsto pirkimas gali pasirodyti bauginanti patirtis, tačiau tinkamai suplanavus visus žingsnius, procesas gali būti ne tik sklandus, bet ir malonus it leidimasis į ilgai lauktą kelionę – suplanuojate kelionės tikslą, susipakuojate lagaminus ir leidžiatės į kelią.

Taigi, kaip šią bauginančią perspektyvą paversti įdomiu nuotykiu? Nuo ko pradėti planuoti ir kokius pirmuosius žingsnius žengti?

Finansinių galimybių įsivertinimas

Būsto pirkimas yra svarbus sprendimas, kurio nereikėtų priimti lengvabūdiškai. Jei tiksliai nežinote, ko tikitės iš pirmojo nuosavo būsto, neilgai trukus gali tekti gailėtis savo pasirinkimo. Tam, kad kiekviename žingsnyje galėtumėte priimti tik geriausius sprendimus, pradėkite nuo finansinių galimybių įsivertinimo.

Apgalvokite, kokia yra jūsų finansinė padėtis, kiek esate sukaupę santaupų. Jei būsto pirkimo atidėlioti nebenorite, o finansiniai ištekliai kiša koją sėkmingai planuoti naujo būsto įsigijimą, galbūt pats metas kreiptis dėl būsto paskolos internetu.

Nepamirškite, jog būsto pirkimo kaina ir pradinis įnašas neapima visų galimų ir nenumatytų išlaidų, nes įsigijus būstą gali tekti jame ši bei tą atnaujinti, renovuoti, o gal ir įsigyti buities, santechnikos ar kitų reikmenų.

Ateities perspektyvos

Sprendimas, ar dabar yra pats tinkamiausias laikas pirkti namą, priklauso nuo įvairių veiksnių, pavyzdžiui, finansinio pasirengimo, gyvenimo būdo pasirinkimų bei rinkos sąlygų.

Prieš leidžiantis į paieškas nuspręskite, ar ketinate gyventi toje pačioje vietoje dar bent keletą metų. Apsvarstykite savo karjeros tikslus, šeimos perspektyvas, asmeninius lūkesčius ir dar daugiau. Kiekvienas iš šių veiksnių, tikėtina, turės didelę reikšmę būsto tipui bei pagrindinei gyvenamajai vietai.

Lūkesčiai ir patogumai

Vertindami asmeninius lūkesčius, pirmenybę teikite būtiniausiems dalykams, o ne tiems, kuriuos turėti patogu, bet ne itin svarbu, todėl suskirstykite savo prioritetus nuo svarbiausių iki mažiausiai svarbių.

Šiame etape svarbiausia nuspręsti, kokio tipo būsto ieškote – buto ar nuosavo namo, kotedžo ar lofto; kurioje vietoje jis turėtų – mieste ar užmiestyje. Įvertinę ateities perspektyvas, apsibrėžkite, koks gyvenamasis plotas bei kambarių skaičius yra reikalingas. Apgalvokite tokių patogumų būtinumą kaip balkonas, automobilio stovėjimo vieta ar garažas, įvertinkite šalia esančių ugdymo, švietimo, medicinos įstaigų, prekybos centrų reikalingumą, susisiekimą viešuoju transportu.

Dar vienas svarbus aspektas – būsto įrengimas. Apsvarstykite, ar būstas jau turi būti įrengtas ar nebūtinai, galbūt užteks dalinės apdailos – juk nuo to dažnai priklauso ir galutinė nekilnojamojo turto kaina.

Leiskitės į malonias paieškas

Apsvarsčius visus poreikius, metas leistis į ilgai lauktą ir planuotą paieškų kelionę – žvalgykitės skelbimų internete, tačiau neatmeskite galimybės apsilankyti parduodamuose būstuose gyvai, tai leis aiškiau įvertinti gyvenamąjį plotą, erdvių išplanavimą, geriau pažinti vietovę, joje esančius patogumus bei šalia gyvenančius žmones, nes kai kuriais atvejais tinkama kaimynystė gali būti netgi svarbesnė už daugelį kitų dalykų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA