Protestas: kas sveria daugiau – žvyras ar savivaldybės nario sąžinė? | Kas vyksta Kaune

Protestas: kas sveria daugiau – žvyras ar savivaldybės nario sąžinė?

/ R. Tenio nuotr.

Ne pirmus metus už miško išsaugojimą Kauno rajone gyventojai dar kartą rinkosi į protestą prašyti Kauno rajono savivaldybės atrasti sąžinės ir priimti gamtai palankius sprendimus. Prie savivaldybės susirinkę žmonės atėjo nešini plakatais ir žvyro pripildytu karučiu iš kurio pasemtą žvyrą dalijo savivaldybės atstovams, klausdami, kas sveria daugiau – žvyras ar jų sąžinė.

Ketvirtadienio rytą susirinkę protestuotojai toliau kovoja dėl Pakarklės miško išsaugojimo, kurio dalis gali tapti UAB „Rizgonys“ žvyro karjeru.

„Valdžia neoficialiai (slaptai) pritaria žvyro karjero kasimui miško teritorijoje. O bendruomenė griežtai tam nepritaria.

Planuojama, kad proteste dalyvaus +-40 žmonių. Turėsime žvyro, kurį dalinsime tarybos nariams. Klausime kas daugiau sveria jų sąžinė ar žvyras“, – buvo teigiama protesto kvietime.

Ant susirinkusiųjų plakatų buvo išraitytos tokios frazės, kaip „Eikit iš miško į laukus ir ten žvyro jums bus!“, „Piketas dėl Pakarklės miško išsaugojimo“. Taip pat piešti plakatai su mero ranka, kuri kybo virš Pakarklės miško ir melo tema apie nepritarimą, bet slaptą sutikimą įkurti naują karjerą.

Aplinkos viceministras Kęstutis Šetkus dėl Pakarklės miške planuojamo karjero sausio mėnesį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog Kauno rajono savivaldybės tarybos 2021 metais priimtas sprendimas dėl Kvesų smėlio ir žvyro telkinio ploto (7,7 ha) naudojimo, galioja iki dabar.

„Šiuo metu Aplinkos apsaugos agentūra dėl planuojamos ūkinės veiklos šioje teritorijoje atlieka Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatyme nustatytas procedūras. Planuojamo karjero užimamas plotas sudaro 28,4 ha. Visas šis plotas priskiriamas miškų ūkio paskirties žemei.

Realiai mišku apaugęs plotas yra apie 10 ha. Pagal miškų kadastro duomenis numatomoje teritorijoje esantis miškas patenka į IV – ūkinių miškų kategoriją. Informacija, ar į šį plotą patenka sėklinė plantacija ir medelynai, šiuo metu tikslinama. Kauno rajono savivaldybės taryba naujai planuojamam karjerui šioje teritorijoje neprieštaravo“, – teigė Kęstutis Šetkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA