Mafijos laikus primenantis išpuolis Kauno centre: sudaužytas mafiozas ėmė žaisti slėpynių | Kas vyksta Kaune

Mafijos laikus primenantis išpuolis Kauno centre: sudaužytas mafiozas ėmė žaisti slėpynių

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/03/28 16:14
R. Tenio, M. Patašiaus nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Narpliojant mafijos klestėjimo laikus primenantį, itin brutalų išpuolį Kauno centre, Laisvės alėjoje esančioje kavinėje, kurioje įsiplieskus gaujų karams nusikalstamo pasaulio atstovai santykius aiškinosi strypais ir kastetais, valstybės institucijos susidūrė su retai pasitaikančiu kuriozu.

Kauno apylinkės teisme šios bylos niekaip nepavyksta atversti, nes vienas nukentėjusių, praeityje garsios ir įtakingos gaujos vadeiva 51 metų Egidijus Smailys nepasirodo teismo posėdžiuose.

E. Smailiui niekaip pavyksta įteikti šaukimo – policijos pareigūnai į jo namus važiavo net tris kartus, jis buvo matomas pro langą, tačiau šaukimo paimti nesutiko.

Todėl, pasak teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilės Merkevičiūtės, ketvirtadienį vykusio posėdžio metu nuspręsta jį atvesdinti, pavedant tai atlikti policijai.

Nedalyvaujant nukentėjusiajam, bylos nagrinėti negalima, todėl procesas stringa.

Dėl E. Smailio nedalyvavimo ir kitų priežasčių posėdžius jau teko atidėti 3 kartus – artimiausias posėdis paskirtas balandžio 4 dieną, tad viliamasi, jog šįsyk kliūčių iškilti neturėtų.

Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje buvo įvykdytas 2023 metų metų rupjūčio 25 dieną, kuomet aštuoni kaukėti banditai vidury dienos į kavinę ir niekuo dėtų, pakraupusių aplinkinių žmonių akivaizdoje ėmė daužyti metaliniais strypais ir kastetais joje pietavusius keturis vyrus, kurie taip pat yra priskiriami nusikalstamam pasauliui.

Užpuolimo metu buvo sumuštas artimas „Agurkinių“ gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos-Agurko draugas 43 metų Rytis Sadauskas, E. Smailys, kuris buvo siejamas ir su „Daktarų“ gauja, kiti policijai žinomi kauniečiai. Jiems prireikė medikų pagalbos, dalis atsidūrė ligoninėje.

Prieš teismą stojo 7 kaltinamieji – 39 metų Vitalijus Zakrževskis, 37 metų Edgaras Rezajevas, 31 Lukas Ščerbinskas, 30 metų Rokas Sipavičius, buvęs Europos K-1 mėgėjų bušido čempionas 28 metų Juozas Minkevičius, 27 metų Tadas Mučinskas ir 26 metų Karolis Kavaliauskas.

Dauguma iš kaltinamųjų smogikų septyneto anksčiau buvo teisti už žmogžudystę, plėšimus ir kitus sunkius nusikaltimus. Dar du jų bendrininkai, tarp kurių yra ir galimas išpuolio užsakovas, šiuo metu ieškomi. Įtariama, kad užpuolimą nulėmė ankstesni nesutarimai tarp Kauno mafijinių grupuočių atstovų.

Net 7 kartus teistas E. Smailys figūravo ir dviejų žmogžudysčių bylose, kuriose išlipo iš balos sausas – pritrūkus įrodymų, abu tyrimai jo atžvilgiu buvo nutraukti. Vienai aukų, taip pat su šešėliniu pasauliu sietam 50-mečiui Aurelijui R. buvo smogta peiliu daugiau nei pusšimtį kartų, ir nors jos bute buvo aptikti E. Smailio pirštų antspaudai, DNR pėdsakai, kaltės jo įrodyti nepavyko.

E. Smailys buvo pramintas Smailiuku – pravardė susijusi su jo tėvu, dabar jau mirusiu laikinosios sostinės nusikalstamo pasaulio šulu Algirdu Smailiu, kuris pagal įtaką buvo lyginamas su Henriku Daktaru. Paskutinį kartą dėl nelegalaus 6 granatų, ginklo ir šovinių laikymo kalėjęs E. Smailys į laisvę išėjo palyginti neseniai, prieš sumušimą Laisvės alėjoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA