Laisvės alėjos byloje nukentėjusiajam nepriimant šaukimo, teismas jį nutarė atvesdinti | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos byloje nukentėjusiajam nepriimant šaukimo, teismas jį nutarė atvesdinti

BNS / Dominykas Biržietis 2024/03/28 14:19
Asociatyvi / Laisvės al. mušeikos / R. Tenio nuotr.

Policijai tris kartus nukentėjusiajam nepavykus įteikti šaukimo, nors šis buvęs namuose, teismas Laisvės alėjos muštynių byloje nusprendė atvesdinti vyrą į posėdį.

Kaip ketvirtadienį informavo Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, ketvirtadienį vykusiame posėdyje bylos vėl nepavyko pradėti nagrinėti iš esmės, nes apie procesą nepavyksta tinkamai informuoti nukentėjusiojo Egidijaus Smailio.

„Teisėjos teigimu, prokurorės išdėstytos aplinkybės, pareigūnų tarnybinis pranešimas ir aplinkybės, kad pas asmenį buvo vykta tris kartus, tačiau jis durų neatidarė, o teismo siunčiami šaukimai grįžta neįteikti, duoda pagrindą manyti, kad asmuo tyčia vengia priimti teismo šaukimus ir atvykti į teismą“, – žurnalistams sakė teismo atstovė.

Siekiant užtikrinti bylos nagrinėjimo procesą, teisėja nutarė į kitą posėdį nukentėjusįjį E. Smailį atvesdinti.

Pasak T. Merkevičiūtės, remiantis tarnybiniu policijos pareigūnų pranešimu, į vyro gyvenamąją vietą buvo vykta tris kartus, jis buvo matomas pro langą, tačiau nesutiko priimti šaukimo.

Prokurorė, atsižvelgdama į tai, kad asmuo akivaizdžiai vengia priimti šaukimus, siūlė pradėti nagrinėti bylą iš esmės, bet tam prieštaravo visi kaltinamieji ir jų gynėjai.

Kitas teismo posėdis numatytas balandžio 4 dieną.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pareikšti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, dalis dėl jos nepasisakė.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinti keturi asmenys.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas kai 2023 metų rugpjūtį, dienos metu, Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus. Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Šios bylos nagrinėjimas atidėtas jau ketvirtą kartą, pastaruosius tris kartus bylos atversti nepavyko į posėdį neatvykus nukentėjusiesiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA